Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Το σουβλάκι και οι ... ευχές

Παλιότερα οι πολιτικάντηδες έταζαν γεφύρια και υπόσχονταν μέχρι και τη ...θάλασσα σε ορεινές περιοχές. «Φέρε μας τη θάλασσα», φωνάζανε στα Τρίκαλα πριν αρκετά χρόνια σε υποψήφιο «άρχοντα». Σήμερα, «μας έχουν» για ένα σουβλάκι!

Οσο γελοία και αν ακούγονται τέτοια περιστατικά, στην πραγματικότητα αποτυπώνουν τη σύγχρονη σήψη και παρακμή που θέλει να μας επιβάλει ο δικομματισμός. Το να πούμε ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας είναι λίγο.

Ο «Ρ» σας παρουσιάζει σήμερα ένα μικρό απάνθισμα από την ξεφτίλα τους.

Προεκλογικό... σουβλάκι

Τρίτη 3 του Οκτώβρη, 12 το μεσημέρι. Συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Βρυούλων στην Καισαριανή. Εκείνη τη μέρα υπάρχει λαϊκή αγορά. Στη γωνία στέκεται η Αργυρώ Γενοβέζου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Καισαριανή - Νέα Πορεία» που πρόσκειται στη ΝΔ.

Προτάσσει το χέρι σε μία περαστική και της προσφέρει: Το φυλλάδιό της και ένα ...σουβλάκι με ένα ψωμάκι. Δίπλα της στέκονται άλλες δύο κυρίες που κρατούν: Η μία, μια σακούλα με ψωμάκια, η άλλη μια σακούλα με σουβλάκια και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος μια σακούλα με τα φυλλάδιά της.

Η αντίδραση της γυναίκας που της έρχεται το σουβλάκι στη μούρη είναι ακαριαία. «Νομίζεις ότι πεινάω;», «Οχι», λέει η υποψήφια. «Απλά θέλω να γνωριστούμε καλύτερα...». Αυτό γράφει και στο φυλλάδιο της: «Εάν νομίζετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα που περνάει μέσα από το Δήμο Καισαριανής μη διστάσετε να με καλέσατε στο 69..... και θα είμαι δίπλα σας. Αν δε θέλετε να μου δώσετε την ψήφο σας, δώστε μου την καλημέρα σας».

* * *

Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες

Ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας, όταν ψάχνει για εκλογική πελατεία, συμβουλεύεται το ...εορτολόγιο. Κι επειδή η μισή Ελλάδα γιορτάζει του Αγίου Δημητρίου στις 26 του Οκτώβρη, τι να κάνει ο άνθρωπος, έστειλε προκαταβολικά τα χρόνια πολλά. Δεν του έβγαινε αλλιώς. Η ευχετήρια καρτούλα έχει αρχίσει να στέλνεται από τις ...8 του Οκτώβρη. Οι Δημήτρηδες του «Ρ» την έλαβαν χτες. Αντε και του χρόνου...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ