Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
«Οχι» στην οικοπεδοποίηση των δασών

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για ευρείας έκτασης αποχαρακτηρισμό και οικοπεδοποίηση δασικών εκτάσεων, μέσω της προτεινόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος, εκφράζει το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι οι κυβερνητικές προτάσεις, για να καλύψουν τις προθέσεις τους, συνδέουν τη χωροταξία με τις δασικές εκτάσεις και μιλούν προσχηματικά για «προστασία» των δασών. «Η μόνη επιτρεπτή χωροταξία των δασών και δασικών εκτάσεων, συνεχίζει το Επιμελητήριο, είναι το Δασολόγιο που προβλέπει το ισχύον Σύνταγμα και έχει επιβάλει η νομολογία του ΣτΕ». Ωστόσο, δεν έγινε τίποτα γι' αυτό μέχρι τώρα, ενώ κατά το Επιμελητήριο γίνεται επίκληση της χωροταξίας για να προωθήσουν «παράνομες χρήσεις των δασών και δασικών εκτάσεων, καθώς και την οικοπεδοποίησή τους».

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα το Επιμελητήριο προσανατολίζεται στη διοργάνωση κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Την απόφαση αυτή πήραν μαζικοί φορείς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στα γραφεία του Επιμελητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ