Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΚΑΖΑΝΑΚΙ» Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Τιμή στους αγωνιστές ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ

Φόρο τιμής στους Ελληνες πατριώτες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που θυσιάστηκαν στο βωμό της πάλης κατά των χιτλεροφασιστών κατακτητών και των Αγγλων ιμπεριαλιστών, απέτισαν πλήθος αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και νεότεροι, στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Κυριακή στο «Καζανάκι» της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η εκδήλωση, που διοργάνωσαν η ΝΕ Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων του ΔΣΕ έγινε στο χώρο όπου ύστερα από φρικτά βασανιστήρια εκτελέστηκαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στα χρόνια της Κατοχής (1941-1944) και του Εμφυλίου (1946-1949). Εκεί όπου έχει ανεγερθεί μνημείο χαραγμένο με τα ονόματα 135 αγωνιστών, στη θυσία των οποίων αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Ευαγ. Πούλιος, πρόεδρος της ΝΕ Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ, επισημαίνοντας ότι δείχνει το δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που πρέπει να ακολουθήσουν οι νεότερες γενιές για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά της παγκόσμιας ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, αντιπροσωπείες της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΚΝΕ και άλλων φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org