Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΖΟΝ ΜΟΥΡ
Η προφητεία

Και η ιδεολογική επίθεση, με στόχο, κυρίως, τους νέους, συνεχίζεται! Μετά το ...διασκεδαστικό «Poseidon» τη σκυτάλη παίρνει το παραθρησκευτικό θρίλερ «Η Προφητεία». Η οποία «Προφητεία», για να μη χάσει και η σημερινή γενιά, είναι επανακατασκευή μιας παλιότερης, με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ!

Αμερικανός διπλωμάτης δέχεται την πρόταση του καθολικού παπά του νοσοκομείου της Ρώμης και παρουσιάζει στη γυναίκα του, που υπεραγαπά και δε θέλει να πληγωθεί, ένα ορφανό μωρό, το οποίο γεννήθηκε την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο με το νεκρό παιδί τους, σαν το πραγματικό μωρό τους. Η γυναίκα, βέβαια, δε γνωρίζει και ποτέ δε θα μάθει τίποτα! Το τέως ορφανό παιδί μεγαλώνει, αλλά, «γαμώ την ατυχία μου», είναι διαβολάκι! Ο γνωστός 666! Αυτόν που, χρόνια τώρα, αιώνες καλύτερα, κυνηγάει ο κ. Χριστόδουλος! Και μια επιπρόσθετη πληροφορία, που έχει και αυτή τη σημασία της! Το διαβολάκι δεν το γέννησε γυναίκα, αλλά τσακάλι. Κάτι που γνώριζε ο παπάς, αλλά δεν το είπε στον διπλωμάτη!

Εδώ (οι γονείς ξέρουν!), υποφέρεις από φυσιολογικό παιδί! Αντιλαμβάνεστε τώρα τι τραβάει ο Αμερικανός διπλωμάτης, που μεγαλώνει έναν διάβολο! Ο οποίος διπλωμάτης, με την ευκαιρία σας γνωρίζω πως, σύμφωνα με το έργο, είναι ανιψιός του Αμερικανού Προέδρου! Και, ίσως γι' αυτό, γίνεται ο νεότερος πρέσβης της Αμερικής και μετακομίζει στο Λονδίνο!

Τώρα, με τέτοιο συνδυασμό, Αμερικανός πρεσβευτής, ανιψιός του Μπους, θετός πατέρας διαβόλου και Λονδίνο, αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη λίγα είναι! Α, ρε Μικέ, φίλε μου, αν ζούσες ακόμα, τι γιαουρτιές θα έριχνες! Αυτές εκεί του Βάρσου, στις αρχές του '60, ήταν, δε λέω, μια διαμαρτυρία. Ομως, ξέρεις την άποψή μου, δεν ήταν απόλυτα πολιτικά δικαιολογημένες. Σήμερα, σε βεβαιώνω, έστω και να μην το ομολογώ φωναχτά, θα συναινούσα! Παρότι γνωρίζω, πως μετά τις γιαουρτιές σου, ετούτοι θα θεσπίζανε καινούριο νόμο 4.000 περί τεντιμποϊσμού! Οχι, δεν υπέκυψα στο μικροαστισμό, μια αδυναμία άφησα, από αδυναμία, να εκδηλωθεί! Η καλύτερη απάντηση στην υποκουλτούρα είναι η κουλτούρα, είχαμε συμφωνήσει!

Παίζουν: Λιβ Στράιμπερ, Τζούλια Τσάιλς, Μία Φάροου, Ντέιβιντ Θιούλις, Πιτ Ποστλγουέιτ, Σίμους Ντέιβιντ Φιτζπάτρικ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org