Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
«Οικολογικές ανησυχίες» μόνο στα λόγια

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση ενός ακόμα τσιμεντένιου μεγαθηρίου στο Μαρούσι, έδωσε η διοίκηση της Νομαρχίας Αθηνών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Η περιβαλλοντική μελέτη, μάλιστα, εγκρίθηκε σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ, αλλά και το νομαρχιακό σύμβουλο (και υποψήφιο νομάρχη Αθηνών) των «Ενεργών Πολιτών» (ΣΥΝ), Σπύρο Λυκούδη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση των παραπάνω εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανέγερση ενός ακόμη κτιρίου της εταιρίας «ΑΕ Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία» επί της Λεωφ. Κηφισίας 49 στον Αγ. Θωμά του Δήμου Αμαρουσίου. Η παραπάνω... οικολογική έγκριση έγινε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στις 20 Σεπτέμβρη του 2005.

Είναι από τις αποφάσεις που μιλούν από μόνες τους. Σε ένα οικόπεδο 10.994,06 τετραγωνικών (πραγματοποιούμενη δόμηση 8.787,01 τετραγωνικά μέτρα) θα κτιστούν τρεις όροφοι τσιμέντου και ένας σταθμός αυτοκινήτων, δύο υπογείων, χωρητικότητας 548 θέσεων. Στη μελέτη μάλιστα ομολογείται πως πρόκειται για μια περιοχή με «έντονη οικιστική ανάπτυξη».

Πρόκειται, όπως σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρουσιού με τη «Δημοτική Ενότητα», Μπάμπης Ζιώγας, «για μια περιοχή (του Αγ. Θωμά) ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με σημαντικές υπερτοπικές χρήσεις που συμβάλλουν στην εκπομπή επικίνδυνων αέριων ρύπων (οξείδια αζώτου, μικροσωματίδια)». «Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά - προσθέτει - ότι στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνονται αποφάσεις, από τους εκπροσώπους και των τριών κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Αποφάσεις που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους όρους διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων».

Παρ' όλα αυτά η Μελέτη Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων εκτιμά πως οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις από τη λειτουργία του έργου «δεν κρίνεται ότι είναι τέτοιας τάξης μεγέθους, ώστε να επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις ή δυσμενή λειτουργία στο παρακείμενο οδικό δίκτυο»! Εκτιμάται επίσης πως «δεδομένου ότι το έργο βρίσκεται σε αστική περιοχή και οι δραστηριότητές του (καταστήματα - γραφεία) δεν είναι οχλούσες, δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής και ως εκ τούτου εισηγούμεθα την έγκριση της ΜΠΕ με τους παρακάτω περιβαλλοντικούς όρους».

Αποκαλύπτεται, για μια ακόμα φορά, πως οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, η.. αγάπη για την ήπια δόμηση και την ποιότητα ζωής του λαού, από τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, εξαντλούνται μόνο σε μεγαλόστομες διακηρύξεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ