Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στην «κρησάρα» της ΕΕ η πολιτιστική δημιουργία!

Τις «πολιτιστικές» προτεραιότητες και ντιρεκτίβες της ΕΕ καλούνται να εφαρμόσουν οι ανά τη χώρα Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, μετά από σχετική συμφωνία της ηγεσίας της ΕΝΑΕ με την κυβέρνηση. Αποκαλυπτική είναι η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με αντικείμενο τον «έλεγχο των δαπανών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων», στην οποία αναφέρονται και τα παρακάτω:

  • Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης «τελούν υπό τον περιορισμό του σεβασμού της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς και των ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεων της χώρας»
  • Σε κάθε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συστήνεται «τριμελής επιτροπή», από την «κρησάρα» της οποίας θα περνούν οι πολιτιστικές δημιουργίες. Το εν λόγω επίσημο κυβερνητικό έγγραφο αναφέρει: «Η συμβατότητα της δράσης τους (σ.σ. των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων) με τις εθνικές πολιτικές και το εύρος των αρμοδιοτήτων τους κρίνεται από τριμελή επιτροπή που ήδη λειτουργεί για το σκοπό αυτό (παρ. 2 άρθρου 4 ν. 3345/2005). Εξυπακούεται ότι η κρίση της Επιτροπής αυτής απαιτείται προκειμένου για θέματα διακρατικών σχέσεων»...

Είναι φανερό δηλαδή πως τα απροκάλυπτα κρούσματα ωμής λογοκρισίας, όπως το πρόσφατο στη Γαλλία με το «κόψιμο» του συγγραφέα Πέτερ Χάντκε, είναι μέσα στις βλέψεις και ορέξεις και των ντόπιων υποτακτικών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ