Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Παρουσίαση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ στο νομό Ημαθίας με υποψήφιο νομάρχη τον Χρήστο Τρεμπελή, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, παρουσιάστηκε χτες σε εκδήλωση που έγινε στο πάρκο «Εληάς» στη Βέροια. Ενα ψηφοδέλτιο που εκφράζει τη συνέχεια και τη διεύρυνση της ΝΑΣ με νέες δυνάμεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων που στηρίζουν τη ΝΑΣ (ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών). Τη σταθερή στήριξη και συμπαράταξη εξέφρασε με μήνυμα που έστειλε ο Πρόδρομος Παπαγιαννόπουλος, πρώην υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ στην Ημαθία, ο οποίος αυτή την περίοδο απουσιάζει στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση έγινε σε μια περίοδο που η κοινωνία της Βέροιας συγκλονίζεται από την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεχισβίλι. Μια υπόθεση, παράμετροι της οποίας έχουν τη ρίζα τους στο κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Σ' αυτές τις αιτίες και τις δραματικές επιπτώσεις και τις βίαιες αλλαγές που προκαλούν στη ζωή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος νομάρχης Χρήστος Τρεμπελής.

Παρουσίασε τη διακήρυξη της ΝΑΣ για μια Αυτοδιοίκηση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και όχι πεδίο εφαρμογής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Και κατέληξε αισιόδοξα: «Υπάρχουν αντιστάσεις στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Ολο και πιο πολλοί εργάτες και άλλοι εργαζόμενοι, βγαίνουν στο δρόμο. Ολο και περισσότεροι αρχίζουν να κατανοούν καλύτερα ότι δε φτάνουν τα μερεμέτια. Οτι απαιτούνται βαθύτερες αλλαγές για να σταματήσει η επιθετικότητα του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος του λαού. Είναι ώρα ο λαός να καταδικάσει όλους τους διαχειριστές της πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται στη χώρα μας από τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της αντίληψης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) στην ΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ