Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΕΞ
Διευρύνονται οι έρευνες

Την ίδια στιγμή επιχειρείται όλο και περισσότερο η συσκότιση για τα πραγματικά κοινωνικά αίτια που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν

Motion Team

Μέρα με τη μέρα διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεχισβίλι. Παράλληλα, τα αντιδραστικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν όσοι χειρίζονται την υπόθεση, συσκοτίζουν όλο και περισσότερο τα πραγματικά κοινωνικά αίτια του τραγικού συμβάντος. Συνεχίζεται έτσι η επιχείρηση αποπροσανατολισμού με στόχο να εγκλωβιστεί η κοινή γνώμη στην αναζήτηση ευθυνών στην ελλιπή αστυνομική και οικογενειακή επιτήρηση παιδιών, στους «αδιάφορους» εκπαιδευτικούς, στις «εργαζόμενες μητέρες», στις «χωρισμένες οικογένειες» κλπ.

Ο κύκλος των ερευνών απλώνεται πλέον σε κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 200 μαρτυρικές καταθέσεις έχει συγκεντρώσει η αστυνομία. Καθημερινά από τις πληροφορίες που διοχετεύονται, προκύπτει ότι υπάρχει εμπλοκή ενηλίκων στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου. Την ίδια πεποίθηση εκφράζει και η μητέρα του Αλεξ, Νατέλα, η οποία χτες το πρωί μιλώντας σε δημοσιογράφους υπαινίχθηκε συνέργεια ενηλίκων. «Τα παιδιά κάτι κρύβουν ή κάτι φοβούνται», σημείωσε.

Νωρίτερα είχε ζητήσει να επισπευστούν οι έρευνες και να τελειώσει το μαρτύριο που ζει η ίδια και η οικογένειά της. «Εγώ πιστεύω - είπε - ότι ο γιος μου βρίσκεται κάπου ζωντανός. Ισως δεν έχω δίκιο, αλλά επιμένω». Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επιβεβαίωσε ότι η ασφάλεια ζήτησε και παρέλαβε επιπρόσθετο υλικό από αντικείμενα και ρούχα του μικρού Αλεξ, προκειμένου να συνεχίσει τις εξετάσεις για την ταυτοποίηση με τα υπόλοιπα ευρήματα που συνέλεξε από τους χώρους που ερεύνησε.

Την εκτίμηση πως θα καθυστερήσει η άσκηση ποινικών διώξεων εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας του μικρού Αλεξ, Πυθαγόρας Ιερόπουλος και επιβεβαίωσε έμμεσα πως οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται και σε άλλες κατευθύνσεις. Μάλιστα πρόσθεσε πως ενδεχόμενα να υπάρξουν και προσαγωγές καινούριων προσώπων και πρόσθετες καταθέσεις.

Στο μεταξύ, το έργο υπεράσπισης της αστυνομίας σε σχέση με τα όσα της καταλογίζονται για ολιγωρία, αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια, ανέλαβαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ημαθίας. Μάλιστα, ο γραμματέας Γ. Υφαντίδης, προανήγγειλε σύντομη λύση του μυστηρίου δηλώνοντας ότι είναι υπεύθυνη η στάση της αστυνομίας «και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε ένα βήμα πριν τη λύση».

Την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του μικρού Αλεξ, για τη δοκιμασία που περνά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣΥ), η οποία προχτές, χωρίς αποτέλεσμα, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα που ανέκυψε, εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ανακοίνωσή της, καταγγέλλει στο βεροιώτικο λαό το γεγονός της άρνησης της Δημοτικής αρχής που τελικά οδήγησε στην αποχώρηση των εκπροσώπων της ΔΑΣΥ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Και τονίζει πως «χρειάζεται να παρέμβει άμεσα η Δημοτική αρχή, για να σταματήσει η έκθεση των παιδιών, για να προστατευτούν από τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και άπτεται της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, της παιδικής ηλικίας, του κοινωνικού ιστού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη συγκέντρωση κατά της εγκληματικότητας και των πολιτικών που την γεννούν(14/6/2017)
Πέντε λεπτά πριν τον παράδεισο(1/8/2012)
ΑΤΙΤΛΟ(29/11/2007)
ΑΤΙΤΛΟ(28/12/2006)
Οταν δεν υπάρχει ντροπή....(22/6/2006)
Αναπάντητα ερωτήματα για το χαμό του Αλεξ(6/6/2006)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org