Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Εξω πάμε καλά!

Πέντε ακόμα ελληνικές ταινίες εκπροσωπούν τη χώρα μας σε ξένα φεστιβάλ. Πρόκειται για τις ταινίες: «Η Χορωδία του Χαρίτωνα» του Γρηγόρη Καραντινάκη, η οποία προβάλλεται στο Τμήμα First Works. «Οι Σειρήνες στο Αιγαίο» του Νίκου Περάκη, που προβάλλεται στο Εκτός Συναγωνισμού Πρόγραμμα του πορτογαλέζικου φεστιβάλ «Troia», το οποίο ξεκίνησε στις 2 Ιούνη και ολοκληρώνεται στις 11 του μήνα.

Η τρίτη ταινία είναι οι «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, που θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ της Σαγκάης (17 - 25 Ιούνη).

Η τέταρτη ταινία είναι η «Λιούμπη» της Λάγιας Γιούργου, που θα παιχτεί στο Φεστιβάλ Σιάτλ (25/5 - 18/6).

Και πέμπτη η ταινία «Αγρύπνια» του Νίκου Γραμματικού, που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (30/6 - 8/7) και στο Φεστιβάλ της Μόσχας (23/6 - 2/7).

Η ταινία του Νίκου Περάκη, «Οι Σειρήνες στο Αιγαίο» θα συμμετάσχει και στο Φεστιβάλ του Μονάχου (15 - 22/7).

Στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ «Troia» συμμετέχει σαν μέλος της η υπεύθυνη της «Hellas Film», του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βούλα Γεωργακάκου.

Αφιέρωμα
στον Ν. Παναγιωτόπουλο

Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Παναγιωτόπουλο με την προβολή έξι ταινιών μεγάλου μήκους του Ελληνα σκηνοθέτη θα προβάλει το Φεστιβάλ «La Rochelle» της Γαλλίας, το οποίο πραγματοποιείται 30/6 - 10/7.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο αφιέρωμα είναι οι εξής:

«Delivery», «Βαρέθηκα να Σκοτώνω τους Αγαπητικούς Σου», «Ονειρεύομαι τους Φίλους Μου», «Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας», «Μελόδραμα» και «Τα Χρώματα της Ιριδος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org