Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
«Πολιτική η μάχη των εκλογών»

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σημείωσε η Σοφία Ντούρου, νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια νομάρχης Εύβοιας της ΝΑΣ, κατά τη διάρκεια περιοδείας και ομιλίας της προχτές σε εργαζόμενους της «Ηλεκτρομηχανικής» Κύμης (πρώην ΕΒΟ) και στο Νοσοκομείο Κύμης.

Η υποψήφια της ΝΑΣ διαπίστωσε τα μεγάλα προβλήματα στο νοσοκομείο, το οποίο έχει να εξυπηρετήσει τις υγειονομικές ανάγκες μεγάλου πληθυσμού, που τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται, καλύπτοντας μια τεράστια περιοχή. Πρωταρχικό, η έλλειψη προσωπικού (διοικητικό και νοσηλευτικό) και των κατάλληλων χώρων.

Την ίδια στιγμή, η «Ηλεκτρομηχανική» είναι σε υπολειτουργία και οι 105 εργαζόμενοί της σε ανασφάλεια. Οπως ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων την υποψήφια νομάρχη, βρίσκονται συνέχεια «με την ψυχή στο στόμα», αφού δεν υπάρχει στρατηγική και σχεδιασμός ανάπτυξης της επιχείρησης (σ.σ.: προμηθεύει ιματισμό τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία). Τέτοιου είδους επιχειρήσεις, επισήμανε από την πλευρά της η Σ. Ντούρου, πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της ΕΒΟ, με μακρόχρονο και κεντρικό σχεδιασμό, που προϋποθέτει όμως μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική και λαϊκή εξουσία με εργατικό έλεγχο.

Οπως τόνισε η Σ. Ντούρου, μιλώντας στους εργαζόμενους, οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν πολιτικό χαρακτήρα και πολιτική πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ