Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ασήμαντα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ τοποθέτηση αυτή του Ευ. Αντώναρου σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. Κάποιοι, λέει, προσπαθούν να κάνουν «την τρίχα, τριχιά»...

Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να γίνει, για να θεωρήσει η κυβέρνηση ότι υπάρχει κάποιο σημαντικό θέμα καταπάτησης των ατομικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών;

Δεν αρκούν η απαγωγή, η ανάκριση και η κακοποίηση και, μάλιστα, πιστοποιημένα πλέον από τη δικαστική έρευνα; `Η, μήπως, είναι θέμα αριθμού; Εάν ήταν μερικές εκατοντάδες οι απαχθέντες, θα ήταν σημαντικό το ζήτημα;

Εκτός και αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της να κάνει ακόμη χειρότερα, οπότε καταλαβαίνουμε τη στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θέλοντας να μας προετοιμάσει από τώρα για καταστάσεις, που ίσως ξεπεράσουν και την πιο καλπάζουσα φαντασία.

Εμείς, πάντως, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, τόσο για τις μεγάλες «ορέξεις» των οπαδών του «αντιτρομοκρατικού δόγματος», όσο και για την εφευρετικότητά τους σε κατασταλτικές μεθόδους.

Οσο για την αναφορά του Ευ. Αντώναρου στην ασκηθείσα «δίωξη κατ' αγνώστων», η οποία - υποτίθεται - θα πρέπει να μας καθησυχάζει μια και η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, μόνο μειδιάματα μπορεί να προκαλέσει.

Προφανώς, μόνο για την κυβέρνηση είναι ...άγνωστοι οι υπεύθυνοι. Γιατί όλη η Ελλάδα γνωρίζει και έχει καταλάβει πως η «δουλιά» έγινε για λογαριασμό των Βρετανών και, μάλιστα, με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Αλλωστε, οι υπογραφές της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης είναι καθόλα ευδιάκριτες στις σχετικές συμφωνίες νομιμοποίησης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών.

ΛΙΓΟ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ καλοκαιρινούς μήνες. Αυτούς, δηλαδή, που ο κόσμος πάει διακοπές και οι οικοπεδοφάγοι βάζουν φωτιές, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν όπως μπορούν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κι όμως, οι διαμαρτυρίες των συμβασιούχων πυροσβεστών, που ζητούν το αυτονόητο της μονιμοποίησής τους, κάθε άλλο παρά συγκινούν τα αρμόδια υπουργεία.

Πλην όμως, τα ίδια υπουργεία αρέσκονται να παρουσιάζουν τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, ως ...βασικά στοιχεία του φοβερού αντιπυρικού σχεδιασμού τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγαίνει κι «από πάνω»...(2008-11-22 00:00:00.0)
«Επαναφορά» Ρουσόπουλου(2008-11-05 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για αντεπίθεση(2008-02-08 00:00:00.0)
«Ενθαρρύνει» τη συσκότιση και τη σύγχυση(2006-03-11 00:00:00.0)
Εξετάσεις «υπευθυνότητας» από κυβέρνηση(2006-01-11 00:00:00.0)
Προεδρική ...προεδρολογία(2004-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ