Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματικές κόντρες για τον τρόπο εκλογής Προέδρου

Αφού έσπευσαν να εκφράσουν τη συμφωνία τους με όλο το αντιδραστικό πλέγμα των προτάσεων του Γ. Παπανδρέου για την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, τις δυο τελευταίες μέρες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν να εκφράζουν τη διαφωνία τους γύρω από την πρόταση του αρχηγού τους για την απευθείας εκλογή του Προέδρου από το λαό.

Μάλιστα ο Ε. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να... επικυρώσει για μια ακόμα φορά τη θέση του «νούμερο δυο» μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι δεν παρουσίασε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά: «Ορισμένες ιδέες προκειμένου να τροφοδοτήσει έναν διάλογο και στο εσωτερικό του κόμματος και στην κοινωνία και στην επιστημονική κοινότητα, ο οποίος αρχίζει τώρα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί θα συζητήσουμε τόσο τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και τις άλλες ιδέες που τίθενται στον δημόσιο διάλογο»...

Από την πλευρά του ο Ν. Αθανασάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι «στο συνολικό πλαίσιο που έχει θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια ευρεία, ευρύτατη αποδοχή». Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι «ο κ. Παπανδρέου έκανε τις προτάσεις του αυτές ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη συνεδρίαση των επιτροπών. Οι οποίες θα συνεχίσουν το έργο τους και τη συζήτηση επ' αυτών και την εξειδίκευσή τους που θα πάρουν τελικά βεβαίως μορφή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ». Συγχρόνως ο Ν. Αθανασάκης υποστήριξε ότι η πρόταση που βάζει ο Γ. Παπανδρέου για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δε θέτει «θέμα αλλαγής των αρμοδιοτήτων» του.

Νέοι υποψήφιοι

Πέντε ακόμη υποψήφιους που θα στηρίξει στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έδωσε προχτές στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ανακήρυξη των υποψηφίων στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά), με τον Γ. Παπανδρέου να έχει τον τελευταίο λόγο.

Οι νέες υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως αυτές ανακοινώθηκαν, είναι στη Νομαρχία Φωκίδας τον Γ. Πήττα, στο Δήμο Καρδίτσας τον Δ. Βερίλη, στο Δήμο Αμφισσας τον Ασ. Ασημακόπουλο, στο Δήμο Χανίων τον Γ. Ντερμανάκη και στο Δήμο Λιβαδειάς τον Δ. Τσιφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ