Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενας «σημαδιακός» αγώνας ποδοσφαίρου

Ισως να πρόκειται για τον πλέον αποκαλυπτικό... ποδοσφαιρικό αγώνα. Αποκαλυπτικό για τον κυνισμό του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, κυρίως εκείνων, που στην προκειμένη περίπτωση, ανέλαβαν τη διάλυση κάθε υποδομής που θα θύμιζε στους λαούς της ανατολικής Ευρώπης το σοσιαλισμό.

Η είδηση λέει λοιπόν, ότι «ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου θα παίξει, στη Βιέννη, σε αγώνα ποδοσφαίρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν. Ο αγώνας θα γίνει με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα άστεγα παιδιά της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Concordia» του πατέρα Γκεόργκ Σπόρσιλ»!

Δε χρειάζονται γνώσεις σημειολογίας για τα προφανή: Ενας πρωθυπουργός που καπιταλιστικοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς την πρώην σοσιαλιστική χώρα του και τη δένει σε όποιο ιμπεριαλιστικό άρμα βρεθεί μπροστά του, είναι φυσικό να μετατρέπει ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής του, τα άστεγα παιδιά, σε προπαγανδιστικό «θέαμα», στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα ότι το «κράτος πρόνοιας» θα «βαφτιστεί» στο εξής... σε «Μη Κυβερνητική Οργάνωση». Η παρουσία του Μπαρόζο «σηματοδοτεί» το τι πραγματικά σημαίνει ΕΕ, ενώ ο Ρεν είναι ο φορέας του έτερου μηνύματος προς τους λαούς των πρώην σοσιαλιστικών χωρών: «Ακόμη δεν είδατε τίποτα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ