Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Να καταργήσουμε τους απαγωγείς

Επί μήνες η κυβέρνηση αρνούνταν ότι έγιναν απαγωγές και ανακρίσεις Πακιστανών μεταναστών και χαρακτήριζε το γεγονός «ανύπαρκτο». Προχτές το πόρισμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έφερε στο φως ένα μέρος της αλήθειας για το τι συμβαίνει στη χώρα. Από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι τον περασμένο Ιούλη (μερικά εικοσιτετράωρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο), σε Ομόνοια, Πετράλωνα, Οινόφυτα και Γιάννενα έγιναν απαγωγές και ακολούθως παράνομες ανακρίσεις Πακιστανών. Η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της αρπαγής κατά συρροή και συναυτουργία. Οι απαγωγές έγιναν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών. Ηδη εξετάστηκαν οκτώ ΚΥΠατζήδες. Οι έξι πρόβαλαν «άλλοθι» ενώ για τους δύο θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Ο Βρετανός εμπλεκόμενος Ν. Λάνγκμαν δεν κλήθηκε να καταθέσει επειδή καλυπτόταν από διπλωματική ασυλία. Στο μεσοδιάστημα κάποιοι από τους απαχθέντες μετανάστες κατήγγειλαν ότι πιέστηκαν για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους, ενώ και χτες η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, επέμενε να καλύπτει τον τότε άμεσα αρμόδιο υπουργό, Γ. Βουλγαράκη, αρνούμενη να παραδεχτεί ότι έγιναν απαγωγές ακόμα και μετά το εισαγγελικό πόρισμα.

Ομως, αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο πλαίσιο της πρόσδεσής μας στο ζυγό της ΕΕ και της κοινής ρότας που έχουν χαράξει ο ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός με τον αμερικανικό, τα κράτη της ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους, έχουν υπογράψει πάμπολλες συμφωνίες μεταξύ τους και με τις ΗΠΑ, για ανεξέλεγκτη δράση μυστικών υπηρεσιών στο έδαφος της κάθε χώρας, που μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι. Με τα δημοκρατικά δικαιώματα των κατοίκων της να γίνονται κουρέλι στο βωμό της «ασφάλειας», όπως οι κρατούντες την ορίζουν με μόνο άξονα τα κέρδη τους, από τους «τρομοκράτες» που κατασκευάζουν, για να ενισχύουν την καταστολή κατά των λαϊκών κινημάτων. Ανθρωποι απήχθησαν και βασανίστηκαν στην Ελλάδα συνεπεία του τρομοκρατικού καθεστώτος που επιβλήθηκε (και) εδώ επειδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε και επί ημερών της ΝΔ εφαρμόζεται μια τέτοια συμφωνία (απόφαση της ΕΕ, με ημερομηνία 29/5/2000, για την «αμοιβαία δικαστική συνδρομή επί ποινικών υποθέσεων μεταξύ των κρατών - μελών»), που δίνει το «ελεύθερο» στις ξένες μυστικές υπηρεσίες να πραγματοποιούν «απόρρητες έρευνες» υπό «απόρρητη ή πλαστή ταυτότητα» στο ελληνικό έδαφος.

Το πόρισμα του εισαγγελέα, αν και αποκαλύπτει μέρος μόνο της αλήθειας, φανερώνει τις τεράστιες ευθύνες των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που ως κυβερνήσεις υπογράφουν και εφαρμόζουν «αντιτρομοκρατικά» μέτρα και μυστικές συμφωνίες με ΕΕ και ΗΠΑ. Ο ελληνικός λαός, οι δημοκράτες, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι δεν έχουν τώρα άλλο δρόμο παρά αποφασιστικά να παλέψουν πεισματικά, οργανωμένα, καθημερινά για την κατάργηση όλων αυτών των αντιδημοκρατικών - τρομοκρατικών μέτρων. Αλλά και να απορρίψουν μαζικά, να καταψηφίσουν τους εταίρους του δικομματισμού που μας τα έφεραν, αρχής γενομένης από τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη. Αλλωστε, η κατάργηση της μαύρης πραγματικότητας που διαμορφώνουν απαιτεί την κατάργηση των ιδίων. Που σημαίνει αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος τους έως την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ