Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
«Αγνοεί» το εισαγγελικό πόρισμα η κυβέρνηση

Πλήρη κάλυψη στον Γ. Βουλγαράκη για την υπόθεση των μαζικών απαγωγών Πακιστανών από τις (ελληνικές και ξένες) μυστικές υπηρεσίες πρόσφερε η κυβέρνηση, ομολογώντας έμμεσα τη συνενοχή της στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αγνοώντας» το εισαγγελικό πόρισμα και την αλήθεια η κυβέρνηση προσπαθεί να «θάψει» την υπόθεση και να περιορίσει το πολιτικό κόστος, αφήνοντας έτσι να φανεί καθαρά ότι πάνω απ' όλα βάζει την τήρηση των τρομοσυμφωνιών και τη συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Η κυβέρνηση προσδοκά ότι τελικά η Δικαιοσύνη δε θα μπορέσει να δικάσει και καταδικάσει τους «φυσικούς αυτουργούς» των απαγωγών των Πακιστανών και άρα έτσι θα αθωωθεί και η ίδια ως ηθικός αυτουργός...

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, η κυβέρνηση ουσιαστικά δικαιολογεί τις αρχικές δηλώσεις του (τότε) υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι επρόκειτο για...«φάρσα ή προβοκάτσια» (!) ή πως «απαγωγές δεν έγιναν και δεν πρόκειται να γίνουν».

«Η κυβέρνηση θα αναμείνει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας. Η δίωξη ασκήθηκε κατ' αγνώστων και η κυβέρνηση εμμένει στα όσα έχει πει», επαναλάμβανε μονότονα χτες ο Ευ. Αντώναρος, ενώ δε δίσταζε να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση θέλει να λάμψει η αλήθεια, επειδή «ήταν αυτή που ζήτησε, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας κατ' απόλυτη προτεραιότητα». Δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει πώς συμβιβάζεται αυτή η βούληση «να ριχτεί άπλετο φως» στην υπόθεση με τις δηλώσεις που έκανε ευθύς εξαρχής ο Γ. Βουλγαράκης ότι η υπόθεση είναι «ή φάρσα ή προβοκάτσια»... Περνώντας στην «αντεπίθεση» ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε σε μερίδα των ΜΜΕ, λέγοντας ότι «μετατρέπουν το τελικό πόρισμα, που περιέχει διάφορες εκδοχές, σε οριστική κρίση».

Ο Ευ. Αντώναρος δεν έκανε πίσω ούτε στο άλλο μείζον ζήτημα των υποκλοπών, αρνούμενος να παραδεχτεί την ανάμειξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Κληθείς να σχολιάσει τις καταθέσεις στη Βουλή του νυν και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ που ομολόγησαν ουσιαστικά την εμπλοκή της CIA και της NSA στην παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος περιορίστηκε να απαντήσει ότι «ισχύουν όσα έχει πει η κυβέρνηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2007-11-01 00:00:00.0)
Εξεταστική Επιτροπή ζητά το ΚΚΕ(2006-06-08 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν ...στις ΗΠΑ(2006-05-16 00:00:00.0)
Να καταργήσουμε τους απαγωγείς(2006-05-13 00:00:00.0)
Σκυταλοδρομία πρακτόρων(2005-12-30 00:00:00.0)
Τα πολλά ψέματα...(2005-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ