Σάββατο 13 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τελευταίες προετοιμασίες για τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία

Διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη αύριο, Κυριακή, 14 Μάη, στις 8.30 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Οι τελευταίες πινελιές στα πανό, οι τελευταίες ματιές στα απαραίτητα εφόδια, η τελευταία επιθεώρηση των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων και έτοιμοι για τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία. Αύριο, Κυριακή, 14 Μάη, στις 8.30 το πρωί ξεκινάμε από τον Τύμβο. Θα προηγηθεί, στις 8.00 π.μ., η καθιερωμένη τελετή και στη συνέχεια το μεγάλο πολύβουο αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι θα κυλήσει, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας με κεντρικό σύνθημα: «ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ».

Πούλμαν για το Μαραθώνα

Για τη Μαραθώνια Πορεία της Κυριακής 14 Μάη θα αναχωρήσουν πούλμαν τα οποία δρομολογούν η ΕΕΔΥΕ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης ως εξής:

-- Αθήνα, από πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ. για τον Τύμβο του Μαραθώνα (πληροφορίες στα τηλέφωνα 210.3844.853 και 210.3827.303).

-- Αμπελόκηποι, από Ιπποκράτους και Λεωφ. Αλεξάνδρας στις 7 π.μ. και στις 7.15 π.μ. από το σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων.

-- Αγιος Παντελεήμονας, στις 6.45 π.μ.

-- Πλατεία Αμερικής, στις 6.50 π.μ.

-- Πλατεία Κολιάτσου, στις 6.55 π.μ.

-- Αγία Βαρβάρα, στις 7.00 π.μ.

-- Παλιό τέρμα Γαλατσίου (Βεΐκου), στις 7.05 π.μ.

-- Χαλάνδρι, από την πλατεία Χαλανδρίου στις 7.15 π.μ.

-- Βύρωνας, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο) στις 7 π.μ.

-- Ζωγράφου για Μαραθώνα στις 7 π.μ. από την πλατεία Γαρδένιας, για Παλλήνη στις 2.30 μ.μ. από πλατεία Κύπρου στα Ιλίσια και στη συνέχεια και από την πλατεία Γαρδένιας.

-- Μαρούσι, στις 6.45 π.μ. από τη 13η Στάση Πεύκης και στις 7 π.μ. από Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου.

-- Πετρούπολη, στις 7 π.μ. από το Δημαρχείο.

-- Ιλιον, στις 7.15 π.μ. από τον ΟΤΕ.

-- Αγ. Ανάργυροι, στις 7.20 από το Δημαρχείο

-- Καματερό, στις 7.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

-- Περιστέρι, στις 7 π.μ. από Δημαρχείο.

-- Αγιος Δημήτριος, στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

-- Καισαριανή, στις 7.30 π.μ. από πλατεία Καισαριανής.

-- Καλλιθέα, για Τύμβο στις 7 π.μ. από την πλατεία Δαβάκη και στις 4.30 μ.μ., επίσης από πλατεία Δαβάκη για Αγ. Παρασκευή.

-- Νέα Σμύρνη, στις 3 μ.μ. για Αγία Παρασκευή από Ομήρου και Ελ. Βενιζέλου.

-- Νέα Ιωνία, στις 7.00 π.μ. από τον ΟΤΕ Ν. Ιωνίας (Λ. Ηρακλείου).

-- Πειραιάς, στις 7.00 π.μ., από την πλατεία Κοραή.

-- Νίκαια, στις 7.00 π.μ., από τη Νεάπολη (Γήπεδο Ιωνικού), στις 7.00 π.μ., από την Πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 3 μ.μ. από τη Νεάπολη (γήπεδο Ιωνικού).

-- Αιγάλεω, στις 6.20 π.μ. από την πλατεία Εσταυρωμένου.

-- Αγ. Βαρβάρα, στις 6.40 π.μ. από το Πράκτικερ.

-- Χαϊδάρι, στις 7.00 π.μ. από το Παλατάκι.

Στην Κοκκινιά

Ολοκληρώνονται σήμερα, Σάββατο, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς. Στις 5 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου θα γίνουν αγώνες Σκάκι, και στον ίδιο χώρο, στις 8μ.μ. η κεντρική εκδήλωση, με ομιλητή τον Δημήτρη Καλτσώνη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, λέκτορα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παγκρήτια πορεία στη Σούδα

Κάλεσμα προς τους μαζικούς φορείς της Κρήτης και το φιλειρηνικό κίνημα του νησιού να εντείνουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν στην παγκρήτια πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, στα Χανιά, αύριο, Κυριακή 14 Μάη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Στα Τρίκαλα

Με κεντρικό σύνθημα «με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό», θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Κυριακή 14 Μάη, η πορεία ειρήνης στα Τρίκαλα, που διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία των φιλειρηνιστών θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Αγία Μονή και θα καταλήξει, στις 8 μ.μ. στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου», όπου και θα διαβαστεί το σχετικό ψήφισμα.

Στη Λέσβο

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί το λαό του νησιού στην καθιερωμένη πορεία που θα γίνει αύριο, Κυριακή 14 Μάη, με εκκίνηση από Παναγιούδα στις 7 μ.μ. και άφιξη στη Μυτιλήνη στις 8.30 μ.μ. Στην κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους του νησιού και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενώ ο Δήμος Μυτιλήνης θα διαθέσει πούλμαν που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία Σαπφούς.

Στη Σάμο

Με εξόρμηση στα χωριά της Σάμου η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης προετοιμάζει την Πορεία Ειρήνης και Πολιτισμού, που θα γίνει αύριο, Κυριακή 14 Μάη στις 5 μ.μ. από το Ηραίον στο Πυθαγόρειο. Στο λιμάνι του Πυθαγόρειου στις 8 μ.μ. θα δοθεί αντιπολεμική συναυλία από το συγκρότημα «Δώμα-9» με έντεχνη μουσική, ροκ και τζαζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ