Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Μάη 2006 - αριθ. φύλλου: 9475

ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό

Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη πορεύονται σήμερα οι Μαραθωνοδρόμοι της Ειρήνης με κεντρικό σύνθημα «Εμπρός με τους λαούς, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό». Η Μαραθώνια Πορεία θα καταλήξει αργά το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, επίσης σήμερα, στην Κρήτη (βάση Σούδας), στα Τρίκαλα, στη Λέσβο και στη Σάμο


ΣΕΛ.  7

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αναγκαιότητα η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο

Η έναρξη του λεγόμενου «διαλόγου» για το Ασφαλιστικό και η συζήτηση της τροπολογίας για τους απολυμένους στην κλωστοϋφαντουργία, που μετέτρεψε την πρόωρη συνταξιοδότηση σε επίδομα - κοροϊδία την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της καταδίκης από τους εργαζόμενους των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και του ΣΥΝ που από κοινού με την κυβέρνηση ψήφισε την τροπολογία - εμπαιγμό, εντείνοντας τους ταξικούς αγώνες συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επικύρωσαν τις αντιασφαλιστικές κατευθύνσεις της προωθούμενης μεταρρύθμισης, ενώ συμμέτοχοι στον εμπαιγμό των ανέργων ήταν τόσο το ΠΑΣΟΚ, με το αντεργατικό «μανιφέστο» που κατέθεσε, όσο και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έστρωσε το δρόμο και νομιμοποίησε την κυβερνητική αναδίπλωση.

Καταψηφίζοντας την τροπολογία και δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δε θα συμμετέχει στον προσχηματικό «διάλογο» για το Ασφαλιστικό, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και να καταδικάσουν το ΣΥΝ, δίνοντας απάντηση και με την ψήφο τους στις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.


9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τη Νεολαία για το Μέτωπο - Λαϊκή Εξουσία, το Σοσιαλισμό

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν την Παρασκευή το πρωί, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων της ΚΝΕ απ' όλη την Ελλάδα και με την παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, δεκάδων οργανώσεων νεολαίας απ' όλο τον κόσμο και πλήθος βετεράνων αγωνιστών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών


ΣΕΛ.  2   -   4

Προσφορά
  • Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας πρόσφεραν στο ΚΚΕ 1.000 δολάρια Αυστραλίας, προς τιμήν του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ.
  • Η οικογένεια Κώστα Γκουλιώνη, σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του, προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ