Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βγαίνει κι «από πάνω»...

Σε ...ρόλο τιμητή εμφανίζεται η κυβέρνηση γενικότερα για την υπόθεση Βατοπεδίου, αξιοποιώντας στο έπακρο την εμπλοκή του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο «DVD του εκβιασμού».

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να παρατείνει την πίεση προς το ΠΑΣΟΚ, θέτοντας διαρκώς «ερωτήματα» για τη στάση του Γ. Παπακωνσταντίνου και αφήνοντας υπαινιγμούς για «μυστικό σχέδιο» και «σκευωρία» με στόχο να πληγεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Εμφανείς στόχοι η συσπείρωση της εκλογικής βάσης, η άσκηση ασφυκτικής πίεσης προς το ΠΑΣΟΚ, ώστε να σκεφτεί ξανά την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή, αλλά και ο συμψηφισμός και το κουκούλωμα της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ευ. Αντώναρος επανήλθε χτες απορρίπτοντας τις εξηγήσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έκρυψε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου «έχει πολύ ανήφορο ακόμη να διανύσει, αν θέλει να δώσει απαντήσεις», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας μάλιστα «αντιφάσεις», αν όχι ψέματα, στις απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. «Οι ερωτήσεις, λοιπόν, γι' αυτό το πελώριο ηθικό και πολιτικό θέμα, παραμένουν. Και ικανοποιητικές απαντήσεις δεν έχουν έρθει», αποφάνθηκε ο Ευ. Αντώναρος. Κληθείς να σχολιάσει την αναδίπλωση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, απάντησε: «Είναι πολύ απλό: Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται το μεγάλο ολίσθημα, το οποίο έκανε, έστω και καθυστερημένα. Δε θα έλεγα ότι είναι απολύτως ικανοποιητικό αυτό. Αλλά, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει το ΠΑΣΟΚ ότι βιάζεται να κάνει προτάσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα αντικείμενο και, τώρα, με καθυστέρηση τις μαζεύει». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Λ. Ζαγορίτης αναρωτήθηκε αν η στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ «είναι ομολογία ή αυτοκριτική».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος απέφυγε να σχολιάσει τις καταθέσεις των δύο γαλάζιων βουλευτών Χαλκιδικής στην Εξεταστική Επιτροπή, οι οποίοι απέρριψαν τον ισχυρισμό περί «παραπλανηθέντων υπουργών». Ο Ευ. Αντώναρος επέλεξε να οχυρωθεί πίσω από τη θέση ότι δε σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην Εξεταστική, θέση που εφαρμόζει όποτε βολεύει την κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ