Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ενα ακόμα γρανάζι στο μηχανισμό προπαγάνδας της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την πάγια θέση του ΚΚΕ ενάντια στη δημιουργία Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων διατύπωσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι με την Εκθεση αυτή διασφαλίζεται ο απόλυτος έλεγχος των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, ενώ επιδιώκεται η αναβάθμιση του ρόλου τους και η ανάδειξή τους σ' έναν ακόμη φορέα ιδεολογικής επίθεσης του κεφαλαίου ενταγμένο στο γενικότερο μηχανισμό προπαγάνδας της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής σημειώνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ έχει ταχθεί εναντίον της απόφασης της ΕΕ για τη δημιουργία ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, τα οποία θέλει να ελέγχει και να τα χρησιμοποιεί για να υπερασπίζουν ή να προωθούν τον ευρωμονόδρομο.

Η Εκθεση προωθεί την αναβάθμιση του ρόλου τους, τροποποιεί το σύστημα χρηματοδότησης με πιο ευέλικτους όρους, για να τα χρησιμοποιήσει σαν μέρος του μηχανισμού πλύσης εγκεφάλου που προετοιμάζει για το "Ευρωσύνταγμα" και την πολιτική της, ώστε να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις.

Στα πλαίσια της ονομαζόμενης "Ευρωπαϊκής πολιτικής Επικοινωνίας" δηλαδή της ιδεολογικής επίθεσης του κεφαλαίου και αξιοποιώντας την "περίοδο περισυλλογής" κινητοποιεί κοινοβούλια, περιφερειακές αρχές, ΜΚΟ, ΜΜΕ, δημοσιογράφους και πολιτικά κόμματα του ευρωμονόδρομου για να "προπαγανδίζουν" και να νεκραναστήσουν το Ευρωσύνταγμα και να ανορθώσουν τη "χαμένη τιμή" της ΕΕ, στα μάτια των εργαζομένων της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στη νεολαία ενισχύοντας τα "Ευρωπαϊκά Κόμματα" για να δημιουργήσουν ευρωπαϊκές οργανώσεις νεολαίας.

Παράλληλα, διασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο και την εξάρτηση αυτών των κομμάτων μέχρι του σημείου να καθορίζει και τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας τους.

Καταψηφίζουμε την Εκθεση αρνούμενοι να δώσουμε δήλωση νομιμοφροσύνης στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του κεφαλαίου, την ΕΕ και καλούμε σε αντίσταση, απειθαρχία και ανυπακοή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ