Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση δημοτικού πάρκινγκ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε χθες αντιπροσωπεία της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» (ΔΑΚ) Καλαμάτας και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Μεσσηνίας με επικεφαλής τον Νίκο Διασάκο, δημοτικό σύμβουλο, προς τη δημοτική αρχή, μετά την απόφαση της τελευταίας να παραχωρήσει σε ιδιώτη το ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ στο Νέδοντα. Ταυτόχρονα, καλούν το λαό της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 1 Απρίλη, στις 10 το πρωί, στο χώρο του πάρκινγκ.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ παραχωρεί το δημοτικό πάρκινγκ από την 1η Απρίλη στην κατασκευαστική εταιρία «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» (συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας) έναντι ετήσιου ενοικίου 140.000 ευρώ για 22 χρόνια και την υποχρέωση για δημιουργία νέου υπόγειου πάρκινγκ, τη διαχείριση του οποίου θα έχει η ίδια εταιρία. Επιπρόσθετα, το εισιτήριο - χαράτσι είναι 1,5 ευρώ συν ΦΠΑ ανά 7 ώρες!

Τη συγκεκριμένη απόφαση την καταψήφισε μόνον η ΔΑΚ Καλαμάτας. Αντίθετα, η «Ωρα του Δημότη» (ΝΔ) συμφωνεί στην παραχώρηση του δημοτικού πάρκινγκ σε ιδιώτη, αλλά διαφώνησε στο περιεχόμενο της σύμβασης, ενώ η «Ομορφη Πόλη» (στηρίζεται από το ΣΥΝ) επιδιώκει το εισιτήριο - χαράτσι να το εισπράττει ο Δήμος Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΚ Καλαμάτας σημειώνει πως «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες της Καλαμάτας. Δίνει το φιλέτο - πάρκινγκ στον επιχειρηματία, ενώ μπορεί να συνεχίσει να το αξιοποιεί ο ίδιος προς όφελος των ιδιωτών, χωρίς καμία επιβάρυνση» και υπογραμμίζει: «Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης του ΔΣ. Ο λαός της Μεσσηνίας πρέπει να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα και να μην προσφέρει καμιά στήριξη στις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ, που συμφωνούν στη γενική γραμμή της ιδιωτικοποίησης, του χαρατσιού και του μάνατζερ για τους μεγάλους επιχειρηματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ