Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Μ' ένα κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι

Πολιτικό μνημόσυνο πραγματοποίησε χτες η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς του ΚΚΕ

Μ' ένα κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι, αλλά και με σταθερή την απόφαση να συνεχίσουν πιστά το δρόμο της αντίστασης, πλήθος συναγωνιστών και συντρόφων στο μακρύ δρόμο του αγώνα συγκεντρώθηκαν, χτες το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Νίκαιας, στο πολιτικό μνημόσυνο του Νίκου Μπελογιάννη που διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς του ΚΚΕ. Αφορμή, τα 54 χρόνια που συμπληρώθηκαν, χτες, από την εκτέλεσή του στο Γουδί στις 30 Μάρτη 1952 μαζί με τους συντρόφους του Μπάτση, Καλούμενο και Αργυριάδη, από το καθεστώς της αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Νίκος Νουφαρίτσης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς του ΚΚΕ, αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της εποχής, τη δράση, τη σύλληψη και εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη, επισήμανε τα δεινά που προκαλούν και σήμερα στους λαούς όλου του κόσμου οι ιμπεριαλιστές και οι εκφραστές του κεφαλαίου και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. «Το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης με πρωτοπόρα δύναμη την εργατική τάξη θα αλλάξει ριζικά τους πολιτικούς συσχετισμούς φέρνοντας τον ίδιο το λαό στην εξουσία. Τη λαϊκή εξουσία που θα αποδεσμεύσει τη χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, θα ελέγχει και θα σχεδιάσει τους βασικούς κρίκους της οικονομίας με την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία για την κάλυψη των πραγματικών διευρυμένων αναγκών του λαού και της νεολαίας». Παράλληλα κάλεσε τους συγκεντρωμένους «με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της μπροστά, να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος, τη νέα υπερδύναμη με τους λαούς της Ευρώπης, με τους λαούς όλου του κόσμου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Ν. Σοφιανός, γραμματέας της ΚΟΠ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Απ. Συρίγος, υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Γιώργης Μωραΐτης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, ο Στ. Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας και άλλοι. Στεφάνια κατέθεσαν ο Θ. Βλόντζος εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς του ΚΚΕ, η Επιτροπή Δημοτών Νομού Ηλείας της ΚΟΑ, το Τομεακό Γραφείο της ΚΝΕ Κοκκινιάς, η ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, ο Δήμος Νίκαιας, η «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας», η ΠΟΑΟ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ