Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αντικομμουνιστική διαπαιδαγώγηση με υπουργική βούλα

Αποσπάσματα της... αντικειμενικής ιστορίας, που συγγράφεται υπό την αιγίδα του υπουργού Αμυνας
Αποσπάσματα της... αντικειμενικής ιστορίας, που συγγράφεται υπό την αιγίδα του υπουργού Αμυνας
Η αντικομμουνιστική διαπαιδαγώγηση στις Ενοπλες Δυνάμεις, ακόμα και με τη χυδαία εμφυλιοπολεμική εκδοχή της, φαίνεται πως αποτελεί επίσημη πολιτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Στα πλαίσια αυτά οι στρατιωτικές βιβλιοθήκες «κοσμούνται» από τη «ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία εκδόθηκε, όπως αναγράφεται κάτω από τον τίτλο του βιβλίου, «υπό την ΑΙΓΙΔΑ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επί Υπουργίας του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου». Δηλαδή, το υπουργείο Αμυνας όχι μόνο στήριξε αυτή την έκδοση, αλλά και αγόρασε στη συνέχεια, μαζικά, αντίτυπά της για να «μορφώσει» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατιώτες.

Παραθέτουμε ολόκληρο το εν λόγω κατάπτυστο λήμμα:

«Μετά την αποτυχία του Κομμουνιστικού Κόμματος να καταλάβει την εξουσία με τα όπλα τον Δεκέμβριο του 1944, οι κομμουνιστές ανέλαβαν νέα καλύτερα οργανωμένη προσπάθεια.

Αφού εκπαιδεύτηκαν, καθοδηγήθηκαν και εξοπλίστηκαν στα γειτονικά βόρεια κράτη, άρχισαν από το έτος 1946 να εισβάλουν στο Ελληνικό έδαφος κατά ομάδες και να προσβάλουν τα χωριά και να λυμαίνονται την ύπαιθρο.

Η δράση τους περιλάμβανε:

-- Συστηματική λεηλασία και καταστροφή κτισμάτων και κοινωφελών έργων.

-- Διαρπαγή ζώων και υποζυγίων.

-- Λεηλασία ή εμπρησμό της γεωργικής και γενικά της εθνικής παραγωγής.

-- Βίαιη απαγωγή για στρατολόγηση.

Λόγω της παραπάνω δράσης τους, τους δόθηκε το όνομα συμμορίες και στους εντεταγμένους σ' αυτές συμμορίτες. Επειδή δε τα μέλη τους ανήκαν στο Κομμουνιστικό Κόμμα, το πλήρες και ακριβές όνομα που τους δόθηκε ήταν κομμουνιστοσυμμορίτες (Κ.Σ.).

Ο όρος κομμουνιστοσυμμορίτης επικράτησε μέχρι το 1975 και με αυτόν χαρακτηριζόταν οι αντάρτες που πολέμησαν στον Εμφύλιο Πόλεμο. Το 1975 με απόφαση της Βουλής καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον όρο Δημοκρατικός Στρατός».

Το ερώτημα που ανακύπτει από τα παραπάνω προς το υπουργείο Αμυνας και συνολικά στην κυβέρνηση, είναι εάν σκοπεύει να αποσύρει από τις στρατιωτικές βιβλιοθήκες όλα τα βιβλία αυτού του τύπου ή εάν συνεχίσει να διαπαιδαγωγεί μονόπλευρα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με τέτοιου είδους «αξίες» και «ιδανικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθαύριο η εκδίκαση της κατάπτυστης αγωγής(2021-10-19 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα η άθλια δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου από την ΕΑΑΣ(2021-10-16 00:00:00.0)
Επαφές για ένταση της στρατιωτικής συνεργασίας(2020-12-09 00:00:00.0)
«Δίαυλος επικοινωνίας» υπουργού με στελέχη(2011-09-30 00:00:00.0)
Σε έκταση του υπ. Αμυνας η Εθνική Βιβλιοθήκη(2003-07-29 00:00:00.0)
Επικίνδυνη η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων(2001-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ