Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Επικίνδυνη η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τις προχθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Αμυνας, σχετικά με την αναθεώρηση του αμυντικού δόγματος, τονίζει τα ακόλουθα:

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παρουσίασε χτες τη σχεδιαζόμενη Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση και τις μελλοντικές Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας. Μεταξύ των άλλων πολύ σοβαρών αλλαγών στην Πολιτική Εθνικής Αμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής, περιέλαβε την ένταξη των λεγομένων "ασύμμετρων απειλών" στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επομένως της τρομοκρατίας, του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης κτλ. Τονίζεται ότι οι αλλαγές αυτές ετοιμάζονταν από τότε που το ΝΑΤΟ απέκτησε το Νέο Δόγμα του. Η ευκαιρία που δόθηκε με το τελευταίο φοβερό τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ ήταν μοναδική (παρότι τραγική) για να μείνει ανεκμετάλλευτη και από τη δική μας κυβέρνηση.

Αφήνοντας ασχολίαστους τους όρους, που είναι ακαταλαβίστικοι για τον απλό λαό, επισημαίνουμε ότι η αντιμετώπιση αυτών των απειλών από τις Ενοπλες Δυνάμεις απαιτεί:

- Καθορισμό των νέων στόχων και της "απειλής" (κύρια της τρομοκρατίας),

- Κατάλληλη νέα οργάνωση και εξοπλισμό,

- Πίστη στην αναγκαιότητα της αποστολής, προσαρμογή στη λογική, επομένως,

- Εντατική θεωρητική ανάλυση (προπαγάνδα) και αποτελεσματική εκπαίδευση.

Η κάλυψη των δύο τελευταίων απαιτήσεων, μας προσδιορίζουν και τους κινδύνους από την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν ως εξής:

- Η εκπαίδευση και η πίστη στην αναγκαιότητα της αποστολής και του επιδιωκόμενου σκοπού σηματοδοτεί σειρά μέτρων και διδασκαλία και προπαγάνδιση και να το πούμε ωμά, πλύση εγκεφάλου.

- Η τρομοκρατία δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθαρά (όπως απαιτούν οι στρατιωτικοί κανόνες). Ετσι, εύκολα και κατά το δοκούν οι εκάστοτε κυβερνώντες ανάλογα με τους επιδιωκόμενους σκοπούς θα ρυθμίζουν τις απειλές. Διευρύνοντας ανάλογα το φάσμα των απειλών και στέλνοντας τους υπάκουους στρατιωτικούς εκεί που μέχρι σήμερα δεν είναι δουλιά τους να βρίσκονται.

- Η απομάκρυνση από το λαό είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διαφαίνεται. Μετά τη δικτατορία καταβλήθηκαν προσπάθειες σημαντικές και από τις ηγεσίες των τριών όπλων και από την πολιτεία και από την οργανωμένη κοινωνία, για ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης και της αγάπης προς τους μόνιμους στρατιωτικούς. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διακυβευτεί αυτή η σχέση.

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα πιστεύει ότι η τρομοκρατία, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, το οργανωμένο διεθνές έγκλημα, με λίγα λόγια όλες οι λεγόμενες "ασύμμετρες απειλές", δεν είναι δουλιά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Πολύ φοβόμαστε ότι εκτός όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω, θα αποδυναμωθεί και η κύρια αποστολή τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ