Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Με το κατεστημένο εκ ΣΥ(Ν)στήματος

Οπως σημείωσε τις προάλλες ο «Ρ»:

α) Στην Πετρούπολη, η παρούσα δημοτική αρχή, από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα έχει αυξήσει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 19%. Τα τέλη νεκροταφείου κατά 250%! Στους παιδικούς σταθμούς αύξησε τα τροφεία - μόνο μέσα στο 2005 - κατά 66%. Σε ένα δήμο, που όσο η δημοτική αρχή στηριζόταν από το ΚΚΕ η συμμετοχή των δημοτών σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ήταν δωρεάν, τώρα οι νέοι της πόλης πληρώνουν συνδρομή από 15 μέχρι 40 ευρώ το μήνα.

β) Στο Ρέντη, από τις εκλογές του 2002 η δημοτική αρχή έχει αυξήσει τους δημοτικούς φόρους κατά 45%! Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς έφτασαν μέχρι και τα 110 ευρώ, ενώ οι δυο δημοτικοί κινηματογράφοι παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες.

*

Τι μας έπιασε, θα πείτε, και υπενθυμίζουμε τα παραπάνω. Πολύ απλά, μερικές φορές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και η πολλή «θεωρία» περιττή. Καθότι μιλούν τα έργα. Και είπαμε να θυμίσουμε τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΝ, επιλέγοντας ενδεικτικά δυο δήμους στους οποίους συνεργάστηκε στις προηγούμενες - και θα συνεργαστεί και στις επόμενες - εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά στην προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή, όπου ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε ότι το ΚΚΕ παίζει το «παιχνίδι του κατεστημένου» (!) και ότι «συμπαρατάσσεται με το σύστημα» (το...ΚΚΕ!), το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν, ακριβώς, η πολιτική στις περιφέρειες. Εκεί, δηλαδή, που ο ΣΥΝ εφαρμόζει διά των δημάρχων του τις παραπάνω φορομπηχτικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αναφέραμε, κόντρα - προφανώς - στο ...κατεστημένο!

*

ΥΓ: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «κατεστημένο», με το «σύστημα» και τις σχέσεις τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΚΚΕ μαζί τους, προτείνουμε στον πρόεδρο του ΣΥΝ να ρίξει μια ματιά στην τελευταία συνέντευξη του κ. Μ. Παπαγιαννάκη στο «Εθνος της Κυριακής» (19/3/2006), όπου το στέλεχος του κόμματός του σημειώνει:

«Να σ' το πω και λίγο προκλητικά, επειδή ορισμένοι σύντροφοί μου, αγαπητοί κατά τα άλλα, κάνουν τα κορόιδα, ισχύει η έγκριση που είχε δώσει ο ΣΥΝ για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ».

*

Οι θέσεις του ΚΚΕ σε όλα αυτά είναι δεδομένη. Αλλά και του ΣΥΝ, όπως βλέπετε. Τη θέση του «κατεστημένου» και του «συστήματος» τη γνωρίζει, άραγε, ο κ. Αλαβάνος;..


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ