Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πλάκωσε για τα καλά η ... άνοιξη

...κάθε είδους άνοιξη

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Τι κρίμα, τέτοιες μέρες, να μην είμαστε τηλέπαθοι, να ασχολούμαστε με τα περί της TV! Τώρα που - εδώ παραδίπλα, στην οθόνη - γίνεται το μεγάλο γέλιο με την αποκάλυψη ότι η AGB δεν είναι - κατά Τράγκα - παρά μόνο μία απάτη! Το ιερό και όσιο των μετρήσεων τηλεθέασης; Ακου, λέει η ρεπόρτερ, είχαν μηχανάκι μέτρησης σε τυφλό! Χο, χο, χο, χο. Κι ένας άλλος, λέει, που στα χαρτιά ανελλιπώς εμφανίζεται να βλέπει τηλεόραση, είναι εκτός Ελλάδας κάτι χρόνια! Χο, χο, χο, χο.

Χτες, σε βδομαδιάτικη εφημερίδα υπήρξε ρεπορτάζ για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που αντί να έχουν «ζωντανό» πρόγραμμα, παίζουν κονσέρβες κατά παραγγελία των εταιριών. Σε αντιπαραβολή πρόβαλε ο «ρεπόρτερ» ορισμένους σταθμούς που έχουν εκπομπές με παραγωγούς. Εξαφανισμένος ο «902». Κι ας είναι από τους κατεξοχήν ζωντανούς σταθμούς, με ανθρώπους πραγματικούς πίσω από το μικρόφωνο απ' τα χαράματα, με μόχθο και κόπο για να παρουσιάσουν γνώμη, άποψη, έρευνα. Είχε, όμως, το «ρεπορτάζ» σε περίοπτη θέση τον πειραματικό σταθμό του ΣΥΝ, που εκπέμπει κατά κύριο λόγο κονσέρβες!

AGB, Focus και το λοιπό συναπάντημα. Ετσι, για να γνωρίζετε πως όταν διαβάζετε κάτι χολερικά σχόλια για τον «902» στα έντυπα, από πίσω είναι πολύ το χρήμα που παίζει... Και όχι μόνο το χρήμα...

Πάμε παρακάτω:

Θέλουν, λέει, οι Γάλλοι, να διατηρήσουν ό,τι παραχωρήθηκε κάτω από την πίεση ενός εργατικού κινήματος που είχε φάρο το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Δε γίνεται, παιδιά. Είναι μερικά πράγματα που ή τα παίρνεις ολόκληρα, ή σε παίρνουν από κάτω. Δε γίνεται καπιταλισμός και ανθρώπινο πρόσωπο. Δε γίνεται δικτατορία των μονοπωλίων και δικαιώματα στους εργάτες, που μόνο υπό δικτατορία του προλεταριάτου μπορούν να υπάρχουν. `Η το κέρδος του αφεντικού, ή η κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής με συνεπαγόμενο και το προϊόν σε κοινή διάθεση μεταξύ εργατών.

Σωστός ο Μαχαίρας στο «ΕΘΝΟΣ». Μας θύμισε αυτό που ήταν ήδη γνωστό, ότι τις μεγαλύτερες ήττες της η εργατική τάξη τις γνώρισε με τη σοσιαλδημοκρατία στο τιμόνι. Εχουν την ικανότητα οι σοσιαλδημοκράτες να πείθουν ότι το κέρδος του αφεντικού είναι όφελος για τον εργάτη. Μέχρι να πάρουν χαμπάρι οι εργάτες ότι προκοπή θα δούνε μόνο όταν έχουν δική τους και την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.

Οπου ευημερεί ο καπιταλισμός, δυστυχούν οι εργάτες. Το αντίθετο το ισχυρίζονται πλέον μόνο κάτι ροζ που έχουν μπερδευτεί λίγο και καταλήγουν σε παραληρήματα τύπου Αλαβάνου, όπως προχτές στη Βουλή.

Ασχετο: Προς Στάθη Σ: Πρόσεχε άνθρωπέ μου μ' αυτά που γράφεις για το έθνος. Ξέρεις τι είναι να σε πιάσει στο στόμα του το αντιεθνικιστικό Φόρουμ του Στρατούλη, άσε που έχεις δίπλα σου και τους Ιούς...

Δευτέρα... κοντή γιορτή, το ραντεβού είναι έξω από τα γραφεία των Εμπόρων (Μητροπόλεως).

Α! Παρεμπιπτόντως, Αλέκο, στις 13 του Απρίλη, οι διαιρεμένοι από το ΚΚΕ εργάτες απεργούν! Εκείνο το καλύβι-τσαντίρι, πες το όπως θες, της ΓΣΕΕ, μήπως έχεις υπόψη σου πώς σκέφτεται να ενώσει τους εργάτες;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ