Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αγώνας σε ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στο Ζάππειο Μέγαρο, που άρχισε την Παρασκευή, με τη συμμετοχή 64 κομμάτων από 53 χώρες, με θέμα: «Εμπειρίες από τους αγώνες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες των κομμουνιστών σήμερα».

Στην εισηγητική της ομιλία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, επισήμανε ότι η διεθνοποίηση του αγώνα δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα, όταν δεν υπάρχει σε εθνικό επίπεδο ισχυρό λαϊκό κίνημα, εργατικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα με σωστή πολιτική συμμαχιών, που οδηγεί στην επίλυση του ζητήματος της εξουσίας, στην απόσπαση της χώρας από το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Σήμερα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εντείνεται η ανισόμετρη ανάπτυξη, άρα ο αγώνας θα έχει ανισόμετρες εξελίξεις. Αυτό που έχει σημασία είναι, τα κινήματα σε εθνικό επίπεδο να κατακτούν όσα προωθητικά βήματα μπορούν, να διεκδικούν ριζικές αλλαγές και ανατροπές και μ' αυτόν τον τρόπο να δίνουν ώθηση στην αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού.

Ολόκληρη η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, στις ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ