Ενας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής βιοτεχνίας, αυτός της υποδηματοποιίας, που την προηγούμενη δεκαετία αριθμούσε πάνω από 2.500 επιχειρήσεις και απασχολούσε σημαντικό αριθμό εργαζομένων, έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε τροχιά βίαιης συρρίκνωσης. Κι αυτό, όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια σειρά άλλους παραδοσιακούς κλάδους της εγχώριας παραγωγής, εξαιτίας μιας σειράς μέτρων που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια, στο όνομα της απελευθέρωσης και της διεθνοποίησης της αγοράς, παράλληλα με την έλλειψη κλαδικής πολιτικής. Εξαιτίας των μέτρων ενίσχυσης των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται και στο συγκεκριμένο κλάδο, της αθρόας διείσδυσης ξένων προϊόντων στην ελληνική αγορά, της...