Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς στην Καστοριά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα στις 7.00 στην πλατεία Μακεδονομάχων

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα αύριο Δευτέρα, στην πλατεία Μακεδονομάχων, αντιδρά ο λαός της Καστοριάς στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη, ο οποίος επισκέπτεται την περιοχή μετά από πρόσκληση του νομάρχη. Την εκδήλωση, που αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση που γίνεται στα φιλειρηνικά αισθήματα των πολιτών του νομού, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καστοριάς.

Με ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Καστοριάς καλείται ο λαός, οι φορείς του νομού, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας να εκφράσουνε τα αισθήματα διαμαρτυρίας ως γνήσια έκφραση συνέχειας στα αισθήματα δικαίου και μη λήθης στα εγκλήματα πολέμου του περασμένου χρόνου.

«Η επίσκεψη γίνεται με το πρόσχημα της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, υπό το πρίσμα της οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης. Στην ουσία όμως πρόκειται για προσπάθεια λήθης στα εγκλήματα του δολοφονικού πολέμου κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και προώθησης του γνωστού συμφώνου σταθερότητας για την καταλήστευση των λαών της Βαλκανικής. Η υποδοχή του μέσα στα πλαίσια των «καλών σχέσεων» συνιστά άφεση αμαρτιών για αυτά τα εγκλήματα, αποτελεί πρόκληση προς την καθολική αντίθεση του ελληνικού λαού ενάντια στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τέλος στην ουσία αποτελεί «εν λευκώ» εξουσιοδότηση για τα νέα σχέδιά τους στην περιοχή. Γι' αυτό ζητούμε από τις αρχές του τόπου τη ματαίωση της επίσκεψης», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης.

Επίσης η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της έχει καλέσει όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης να εναντιωθούν σ' αυτή την επίσκεψη και να ανακηρύξουν τον Μπερνς ανεπιθύμητο.

«Η καλύτερη "υποδοχή" στον κ. Μπερνς είναι η ματαίωση της επίσκεψής του με διαδηλώσεις κατά της αμερικανικής πολιτικής και της πολιτικής του ΝΑΤΟ. Αντί των καλωσορισμάτων του νομάρχη προς το φίλο του πρέσβη, ας τον "υποδεχτούμε" και ας τον ξεπροβοδίσουμε με εκδηλώσεις ανάλογες μ' αυτές που πραγματοποίησε ο λαός μας τις μέρες που ο φίλος του κι αφεντικό του Κλίντον επισκέφθηκε την Αθήνα», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ