Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτακτική η αντεπίθεση των εργαζομένων

Με αποφασιστικότητα ρίχνεται το ΠΑΜΕ στη μάχη για την ταξική αντεπίθεση στα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης

Η παρουσίαση των θέσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την κοινωνική ασφάλιση είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την Τετάρτη 12 του Ιούλη στις 5μμ, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, και στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν συνδικάτα και συνδικαλιστές από όλη την Αττική.

Για τη σημασία της ημερίδας και για την παραπέρα πορεία δράσης, ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μας δήλωσε: «Το κοινωνικοασφαλιστικό ζήτημα είναι κατά κύριο λόγο πολιτικό ζήτημα με ευρύτερες διαστάσεις και έχει σχέση όχι μόνο με το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν ασφάλισης και περίθαλψης, έχει σχέση και με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης των γενεών, της υπόστασης του κάθε εργαζόμενου. Ο εργαζόμενος είναι ο μοναδικός δημιουργός των πάντων και συνεπώς δικαιούται από αυτά που δημιουργεί και τα καρπώνεται το κεφάλαιο, ένα μέρος να επιστρέφει στον ίδιο με τη μορφή της κοινωνικής ασφάλισης. Δικαιολογημένα απαιτεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα του κράτους στην κοινωνική ασφάλισή του.

Από αυτή την άποψη είναι φυσικό το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να θέσει στις προτεραιότητές του, όχι μόνο την υπεράσπιση των όποιων κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στους εργαζόμενους από τη συνεχή ανηλεή επίθεση της κυβέρνησης, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, αλλά κύρια έχει καθήκον να αναδείξει και να οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων για τη διεύρυνση, την αναβάθμιση αυτών των κατακτήσεων, ώστε να αντανακλούν τις σύγχρονες κοινωνικοασφαλιστικές ανάγκες των εργαζομένων.

Εμείς, ως ΠΑΜΕ, κάνουμε ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της επαγρύπνησης και της ετοιμότητας των εργαζομένων σχετικά με αυτό το θέμα, διοργανώνοντας την ημερίδα. Αποκτά ιδιαίτερη αξία αυτή η κίνηση του ΠΑΜΕ, τη στιγμή που οι συμβιβασμένες συναινετικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όχι μόνο συναινούν με τους κυβερνητικούς αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά ετοιμάζονται να προσέλθουν στο διαβόητο κοινωνικό διάλογο κυβέρνησης, κεφαλαίου και έτσι να νομιμοποιήσουν αυτές τις αντιασφαλιστικές επιλογές.

Αυτό το πρώτο βήμα που κάνει το ΠΑΜΕ είναι η αφετηρία της οργάνωσης μιας αποφασιστικής αντεπίθεσης των εργαζομένων για την επιβολή ενός κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, που θα στηρίζεται στη συλλογικότητα, στην καθολικότητα και στην υποχρεωτικότητα του κράτους προς τους εργαζόμενους και θα αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες ασφάλισης και περίθαλψης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ημερίδα για το Ασφαλιστικό(2015-05-06 00:00:00.0)
Στρατηγική επιλογή οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση(2009-11-29 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ για τις προτάσεις Αναλυτή(2007-10-06 00:00:00.0)
Ούτε ώρα χαμένη για την επιτυχία της απεργίας(2002-03-30 00:00:00.0)
Ενημέρωση για τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς(2000-07-04 00:00:00.0)
Ημερίδα για ασφαλιστικό(2000-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ