Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7705

ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ
Ενα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

«Εσκασε το σλοπάδικο», έλεγαν όλα τα στόματα, την Πέμπτη 15 Ιούνη στο Πέραμα και όλοι συμπλήρωναν: «Κάποτε θα γινόταν». Στο συμπέρασμα, ακριβώς, αυτό, καταλήγει και ο καταιγισμός των στοιχείων και των πληροφοριών. Η έκρηξη στο «SLOPS», με απολογισμό έναν νεκρό και έναν τραυματία, ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα


ΣΕΛ.  18   -   19

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αγώνας σε ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στο Ζάππειο Μέγαρο, που άρχισε την Παρασκευή, με τη συμμετοχή 64 κομμάτων από 53 χώρες, με θέμα: «Εμπειρίες από τους αγώνες, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες των κομμουνιστών σήμερα».

Στην εισηγητική της ομιλία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, επισήμανε ότι η διεθνοποίηση του αγώνα δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα, όταν δεν υπάρχει σε εθνικό επίπεδο ισχυρό λαϊκό κίνημα, εργατικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα με σωστή πολιτική συμμαχιών, που οδηγεί στην επίλυση του ζητήματος της εξουσίας, στην απόσπαση της χώρας από το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Σήμερα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εντείνεται η ανισόμετρη ανάπτυξη, άρα ο αγώνας θα έχει ανισόμετρες εξελίξεις. Αυτό που έχει σημασία είναι, τα κινήματα σε εθνικό επίπεδο να κατακτούν όσα προωθητικά βήματα μπορούν, να διεκδικούν ριζικές αλλαγές και ανατροπές και μ' αυτόν τον τρόπο να δίνουν ώθηση στην αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού.

Ολόκληρη η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, στις ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 7

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Υπάρχει φως στο τούνελ...

Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών αύριο και δε θα λείψουν τα μεγάλα λόγια από τους κυβερνητικούς υπεύθυνους. Μεγάλα λόγια για τα επιτεύγματά τους, μα ψεύτικα, αφού το έργο της πρόληψης είναι ανύπαρκτο, αλλά και τα κυβερνητικά προγράμματα απεξάρτησης ανεπαρκή και με ανύπαρκτη ουσιαστικά χρηματοδότηση. Μα, πάνω απ' όλα, η υπόθεση «ναρκωτικά» είναι φαινόμενο μιας σάπιας ταξικής κοινωνίας, που «τρώει τα παιδιά της», στο τούνελ της αβεβαιότητας για το μέλλον. Αλλο ένα φαινόμενο, που ο αγώνας ενάντιά του απαιτεί την κοινωνικοπολιτική πάλη για αντικατάσταση αυτής της κοινωνίας (Η φωτογραφία απο παλιότερη κινητοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών).


ΣΕΛ.  10   -   11


ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Δηλητηριάζει το περιβάλλον η «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ»

Με μια ενεργό βόμβα κάτω από το «μαξιλάρι» τους, κοιμούνται ανυποψίαστοι οι κάτοικοι της Κορινθίας. Κάτω από τη χωματερή, όπου εναποτίθενται τοξικά απορρίμματα, περνάνε οι αγωγοί ύδρευσης!


ΣΕΛ.  20   -   21
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κίνδυνος απερήμωσης!

Το νερό λιγοστεύει με γοργούς ρυθμούς στη Θεσσαλία και οι εύφορες πεδιάδες της περιοχής απειλούνται με απερήμωση, καθώς τα τελευταία 25 χρόνια η πτώση της υπόγειας υδροφορίας - αναλόγως την περιοχή - κυμαίνεται από 5 μέχρι και 70 μέτρα


ΣΕΛ.  22   -   23
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΟΙ
Σε πορεία συρρίκνωσης

Σε τροχιά βίαιης συρρίκνωσης έχει μπει τα τελευταία χρόνια η υποδηματοποιία, ένας δυναμικός άλλοτε κλάδος της ελληνικής βιοτεχνίας, που αριθμούσε πάνω από 2.500 επιχειρήσεις και απασχολούσε σημαντικό αριθμό εργαζομένων


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ