Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιστρατευμένοι στα δικαιώματα των εργαζομένων

«

Εννέα φορές το ΠΑΣΟΚ και εννέα φορές η ΝΔ προχώρησαν σε αυτό το βάρβαρο μέτρο της επιστράτευσης και μάλιστα αυτό το μέτρο αρκετές φορές το έχουν χρησιμοποιήσει κατά των ναυτεργατών. Ας μου επιτραπεί να πω ότι σε λίγο αυτά τα κόμματα θα κάνουν και άγαλμα στους ιδιοκτήτες του "ΣΑΜΙΝΑ". Εκεί έχει φτάσει η κατάσταση.

Εμείς αισθανόμαστε επιστρατευμένοι, κυριολεκτικά επιστρατευμένοι, μαζί με τους ναυτεργάτες και όλους τους εργάτες, τους οδηγούς των φορτηγών, με τους απολυμένους στη λιπασματοβιομηχανία, με τους απολυμένους στη Νάουσα. Είμαστε επιστρατευμένοι σε έναν αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και κανένα βάρβαρο μέτρο, κατά τη γνώμη μας, δεν μπορεί να καταργήσει την αντίσταση, την πάλη, την απεργία και όλες τις μορφές του αγώνα, που οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα χρησιμοποιούν, προκειμένου να ζήσουν καλύτερα.

Ενα πράγμα πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι οι εργαζόμενοι: ότι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» είναι μια πολιτική επιλογή των κομμάτων εξουσίας, όταν θέλουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Η απάντηση πρέπει να είναι η ενότητα. Ούτε μια χαραμάδα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην εργοδοσία, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ, σε καμία τέτοια κυβέρνηση, που θα εμποδίσει το όπλο της ενότητας και της πάλης.

Ξαναλέω, ο αγώνας είναι κοινός και ενιαίος. Η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς - και το υπογραμμίζω αυτό - έχει κοινά συμφέροντα με τους εργατοϋπάλληλους και κοινά συμφέροντα με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Τα συμφέροντα είναι κοινά. Πότε χτυπάνε τον έναν κλάδο πότε χτυπάνε τον άλλο. Επομένως, η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χτυπήσουν τον ένα ή τον άλλο κλάδο. Εάν η κυβέρνηση ήταν τόσο πολύ συγκινημένη με τα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης, θα μπορούσε να πάρει το νομοσχέδιο πίσω. Αυτή θα ήταν η λύση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά στοίχιση πίσω από «σωτήρες» - επενδυτές, «φερέγγυους» ή μη (2017-11-04 00:00:00.0)
Αθώο το πλήρωμα του «Superferry II» για την απεργία (2015-02-27 00:00:00.0)
Φάμπρικα τρομοκρατίας στα καράβια (2006-03-03 00:00:00.0)
Παράδειγμα προς μίμηση η συμπαράσταση στους απεργούς ναυτεργάτες (2006-02-24 00:00:00.0)
Επικίνδυνα ΠΛΩΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ τα πλοία (2002-06-28 00:00:00.0)
Το καμποτάζ (1996-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ