Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΙΤΗΜΑΤΑ; ΠΟΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ;

«... ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ;» «Η κυβέρνηση ικανοποίησε όλα τα θεσμικά αιτήματα των ναυτικών» (η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας / «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Η «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»: «Το αίσθημα προόδου δεν μπορεί παρά να πηγαίνει χέρι χέρι με το αίσθημα ασφάλειας, τη διαβούλευση, το διάλογο και την κοινωνική λογοδοσία» (ο Γ. Παπανδρέου για την... απεργία των ναυτεργατών / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΑΖΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ: «Το σύνολο των πολιτών, ακόμα και οι ψηφοφόροι οι προερχόμενοι από το χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, κυριολεκτικά εναποθέτουν τις ελπίδες τους σ' αυτή την κυβέρνηση, δείχνουν να εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό και να προσδοκούν, αν όχι να απαιτούν τις όποιες λύσεις από την κυβέρνησή του» (η Χρύσα Ταβουλάρη στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΡΑΤΑ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ «ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΗ» ΓΑΤΑ... «Η μάχη των λιμανιών - όπως εξάλλου, όλες οι μάχες απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό - χάθηκε στα προαύλια των ελληνικών πανεπιστημίων, στα μαζικά κινήματα, στον Τύπο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκεί, όπου ποτέ δεν υπήρξε σοβαρή ιδεολογική αντιπαράθεση στις παράλογες αντιλήψεις για τις οποίες, χρόνια τώρα, η σταλινική Αριστερά εμποτίζει αυτόν τον τόπο (...) υπάρχει ένα κόμπλεξ των αστικών κομμάτων απέναντι στο ΚΚΕ, που ξεπηδά από τις διώξεις που υπέστησαν μετεμφυλιακά οι κομμουνιστές στην Ελλάδα (...) όποιος τολμά να αντιπαρατεθεί στις σταλινικές νοοτροπίες είναι στην καλύτερη περίπτωση "αντικομμουνιστής" και στη χειρότερη "απόγονος ταγματασφαλιτών" ή "πράκτορας κάποιας πρεσβείας". Κάθε κριτική στον αριστερό λαϊκισμό βαφτίζεται "αντεργατική" ή εξ ορισμού "υπηρετεί το κεφάλαιο, την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ, τον ΟΟΣΑ κλπ"» (ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ, ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ «ΠΡΩΪΝΟΥ ΚΑΦΕ»... «Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΚΚΕ εμφανίζει κάμψη στα ποσοστά του και αυτή οφείλεται όχι σε απώλειες προς τον Συνασπισμό αλλά προς το ΛΑΟΣ (...) η διαρροή αυτή, λοιπόν, μάλλον πανικόβαλε την ηγεσία του Περισσού (...) αποφάσισε λοιπόν να αξιοποιήσει την κινητοποίηση των ναυτεργατών και να την εκμεταλλευτεί πολιτικά για να ανακάμψει εκλογικά» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ