Στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Α. Καραμάριου, βρίσκεται κατάλογος με ονόματα προσώπων που την περίοδο 2002-2005 φέρεται να κέρδισαν μεγάλα ποσά από το παιχνίδι «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».
Τον κατάλογο παρέδωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, καταγγέλλοντας ότι τη συγκεκριμένη περίοδο 1.200 άτομα φαίνεται να κέρδισαν 186 δισ. δρχ. Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί εδώ και καιρό τη Δικαιοσύνη, η οποία διερευνά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γινόταν παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρίας που διενεργεί το παιχνίδι «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».
Η λίστα περιέχεται σε πόρισμα της υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών (πρώην ΣΔΟΕ), που κατέγραψε μετά από εισαγγελική παραγγελία όλους όσοι στη συγκεκριμένη περίοδο είχαν από το συγκεκριμένο παιχνίδι κέρδη μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου, διαιτητών, οργανωμένων οπαδών ομάδων και αυτό του κατηγορουμένου για εμπορία κοκαΐνης Α. Αγγελόπουλου, ο οποίος ξέπλενε χρήματα παρουσιάζοντας δελτία του παιχνιδιού με μεγάλα κέρδη.
Το περίεργο είναι ότι στη λίστα με τους κερδισμένους περιλαμβάνονται και μέλη ολόκληρων οικογενειών (6 ή 7), τα οποία φέρεται να κέρδισαν τη συγκεκριμένη περίοδο τα ίδια ακριβώς ποσά με ακρίβεια λεπτού! Το επίσης περίεργο είναι ότι ενώ η έρευνα ξεκίνησε εδώ και επτά περίπου μήνες, μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία.
Διερευνάται το ενδεχόμενο η παρέμβαση στο λογισμικό της εταιρίας να γινόταν με τέτοιο τρόπο ώστε να παίζονται δελτία μετά τη λήξη των αγώνων που περιλαμβάνονταν στο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ». Ο ενδιαφερόμενος, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, έπαιζε το δελτίο του και αυτό, μέσω παρέμβασης στο λογισμικό της εταιρίας, εμφανιζόταν ότι είχε συμπληρωθεί με τη σωστή πρόβλεψη πριν από την έναρξη του αγώνα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που παρέλαβε τον κατάλογο είπε ότι θα τον μελετήσει και θα εκτιμήσει εάν το περιεχόμενό του είναι αντικείμενο έρευνας από την επιτροπή.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός, σημείωσε:
«Κατ' αρχήν πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι το θέμα αυτό έχει προκύψει από ενέργειες της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2004. Αρα λοιπόν τα στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα, κάθε άλλο παρά καινούρια είναι. Η διοίκηση έχει στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Αρα η υπόθεση βρίσκεται στο χώρο της Δικαιοσύνης. Οι εκτιμήσεις λοιπόν που υπάρχουν από την πλευρά της καλής συναδέλφου, απομένει να αιτιολογηθούν. Εμείς περιμένουμε τα αποτελέσματα από την έρευνα που διεξάγει η Δικαιοσύνη».
Σε ανακοίνωσή της η «Ιντραλότ» σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «τα αναφερόμενα για την ασφάλεια των συστημάτων της ΙΝΤΡΑΛΟΤ ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και εφόσον πράγματι έχουν διατυπωθεί όπως εμφανίζονται, αυτό αποτελεί ευθεία προσβολή της φήμης της εταιρίας. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες στους νομικούς συμβούλους της εταιρίας προκειμένου να εξετάσουν τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να ασκηθούν τα κατάλληλα ένδικα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας και των μετόχων της».