Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αύριο το παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Σαρόκο, ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «ΡΟΥΣΒΕΛΤ»

Παλλαϊκό συλλαλητήριο φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 24 Φλεβάρη και ώρα 6.30.μ.μ στην πλατεία Σαρόκο η Επιτροπή Ειρήνης στην Κέρκυρα, αντιδρώντας στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Θ. ΡΟΥΣΒΕΛΤ» στο λιμάνι του νησιού, η έλευση του οποίου αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού.

Στο πλαίσιο μάλιστα της υποδοχής του η αμερικάνικη πρεσβεία αξιώνει από παράγοντες και φορείς του νησιού να παρευρεθούν στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στις 25 Φλεβάρη.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό και τους φορείς της Κέρκυρας να δώσει την απάντηση που αρμόζει στους δολοφόνους των λαών, να καταδικάσουν τον ελλιμενισμό του αμερικανικού πλοίου με στόχο τη ματαίωσή του.

«Οι χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι - δολοφόνοι με τα αιματοβαμμένα δολάρια στην τσέπη τους είναι ανεπιθύμητοι στην Κέρκυρα. Η παροχή άδειας ελλιμενισμού στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου από την κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που η ίδια έχει δείξει την αμερικάνικη πρεσβεία ως υπεύθυνη των παρακολουθήσεων των κινητών τηλεφώνων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, δείχνει την πολιτική υποτέλεια της κυβέρνησης στους Αμερικανούς» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας.

«Η επιλογή της Κέρκυρας από τους Αμερικανούς για τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου τους δεν είναι τυχαία. Θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας, που έχει καταγραφεί στους μαζικούς αγώνες ενάντια στη δράση των ιμπεριαλιστών, για την υπεράσπιση της ειρήνης» επισημαίνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ