Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Νόμος και τάξη»!

«Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο λαός θέλει νόμο και τάξη»!

Με την ευφυή αυτή δήλωση καλησπέρισε χτες τους δημοσιογράφους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας! Να, λοιπόν, γιατί η κυβέρνηση ντύνει στο «χακί» τους ναυτεργάτες: Επειδή ο λαός θέλει «νόμο και τάξη»! Το λένε οι ...δημοσκοπήσεις!

Μόνο που οι δημοσκοπήσεις λένε άλλα: Λένε ότι ο λαός θέλει δουλιά. Θέλει μεροκάματα για να ζει και όχι πενταροδεκάρες πείνας. Θέλει παιδεία. Θέλει υγεία. Θέλει συντάξεις. Ο λαός - δυο στους τρεις λένε οι δημοσκοπήσεις - απαντά ότι και το κράτος της ΝΔ και το κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο κράτος που κάνει τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες πλουσιότερους και τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους και τους τραπεζοϋπάλληλους φτωχότερους.

Αυτά λέει ο λαός. Αλλά μάλλον ο κ. Πολύδωρας, υποστηρίζοντας πως οι «στρατιωτικοί νόμοι» επιβάλλονται για το «καλό» του λαού(!) και μάλιστα «καθ' υπόδειξιν»(!) του λαού, εκτός από επίδειξη «εξυπνάδας», αποσκοπούσε σε κάτι βαθύτερο: Να πείσει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση που τον επέλεξε ο πρωθυπουργός του στον ανασχηματισμό. Πράγματι το κατάφερε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ