Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ

Συγγραφέας, Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ

«Οσο και αν ακούγεται οξύμωρο, αυτοί οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι, ιθύνοντες και "ταγοί" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που παριστάνουν τους πανίσχυρους κοσμοκράτορες, στην πραγματικότητα είναι πανικόβλητοι. Πετάγονται στον ύπνος τους και τρέμουν, κυριολεκτικά, όπως έτρεμαν κάποτε οι Ρωμαίοι, μόλις ακούγανε τη λέξη, Αννίβας.

Το "φάντασμα" που επεσήμαιναν, το 1848, με το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" τους, ο Μαρξ και ο Ενγκελς, πλανάται τώρα, ακόμα πιο εφιαλτικό, πάνω απ' τα κεφάλια τους, και τους φέρνει κρύον ιδρώτα. Οσο κι αν "το παίζουν" ισχυροί και "τσαμπουκαλήδες", το βλέπουν πως η ώρα της Κρίσης πλησιάζει, και πως, σύντομα, "μπροστά στον γίγαντα κριτή θα οδηγηθούνε/ να δώσουνε των πράξεών τους λόγο και να λάβουνε/ την τιμωρία που τους πρέπει".

Σαν τους πανικόβλητους Ρωμαίους Συγκλητικούς, τώρα, και αυτοί, ολολύζουν τρομοκρατημένοι: Ο κομμουνισμός προς των πυλών μας!... Βλέπουν το "τσουνάμι" της λαϊκής οργής να κατακλύζει τις αυλές τους και να ανεβαίνει απειλητικό προς τα παράθυρα της "κλεμμένης εξουσίας" τους, και τους πιάνει σύγκρυο.

Αυτός είναι ο λόγος, που τους οδηγεί σε σπασμωδικές και "απονενοημένες" ενέργειες, όπως αυτή η, δήθεν πρωτοβουλία του "λυσσόδηκτου" φασίστα, του Σουηδού βουλευτή "κυρίου" Λίντμπλαντ, να προτείνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει την κομμουνιστική ιδεολογία (!!!) να απαιτήσουν από το Κομμουνιστικά Κόμματα, να ...υπογράψουν "δήλωση μετανοίας" και να υποταχθούν στο ζυγό της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Η ανιστόρητη και ανίερη προσπάθεια των "εγκεφάλων" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να "συμψηφίσουν" και να εξομοιώσουν την κομμουνιστική ιδεολογία με το Ναζισμό, δεν αποτελεί μόνο ύβρη αναίσχυντη, για τα εκατομμύρια των κομμουνιστών όλης της Ευρώπης, που, ακριβώς, χάρη σ' αυτή την ιδεολογία και τα υψηλά και πανανθρώπινα ιδανικά που συνεπάγεται, αντιστάθηκαν στο Ναζισμό, και με τον ηρωικό αγώνα τους απέτρεψαν τον κίνδυνο επιστροφής της ανθρωπότητας σ' έναν ακόμα πιο μαύρο και πιο σκοτεινό Μεσαίωνα, αλλά συνιστά και ύβρη, και πρόκληση θρασύτατη, απέναντι σε γενιές ολόκληρες αγωνιστών, που, μαζί με τους κομμουνιστές, πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν, για τα πανανθρώπινα δικαιώματα, της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της παγκόσμιας ειρήνης, και να επιλέγουν αυτοί οι ίδιοι το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, μέσα στο οποίο θέλουν να ζήσουν.

Ως εκπρόσωπος των Αντιστασιακών όλης της Ελλάδας, θέλω να πω σ' αυτούς τους "κυρίους" ότι, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, που πολέμησαν, στην Κατοχή, τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες που σκλάβωσαν την πατρίδα τους, πολλοί από τους οποίους θυσίασαν και την ίδια τη ζωή τους, για να είναι σήμερα ελεύθεροι, ο "κύριος" Λίντμπλαντ και όλα τα άλλα "λουλούδια" της συνομοταξίας των φασιστοειδών, δεν τους τρομάζουν τα γαυγίσματα των λυσσασμένων σκύλων του ιμπεριαλισμού και οι απελπισμένες προσπάθειές τους να ζωντανέψουν ξανά τους βρικόλακες του φασισμού, με τα Νταχάου και τα Αουσβιτς, και με τις φρικαλεότητες της απίστευτης θηριωδίας τους. Οσα "ευρωσυντάγματα" και αν ψηφίσουν, και όσες "προτάσεις", σαν αυτή του σουηδικού ανθρωποειδούς υιοθετήσουν, τα "ψωμιά" του ιμπεριαλισμού είναι μετρημένα και η καταδικαστική απόφαση της Ιστορίας οριστική και αμετάκλητη. Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας του κομμουνισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ