Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ

Δήμαρχος Αστερουσίων Ν. Ηρακλείου

«Με έκπληξη παρακολουθούμε να έρχονται και να επανέρχονται κατά καιρούς κείμενα καταδίκης και καταγγελίας των προοδευτικών ιδεών σε κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα.

Η επικείμενη συζήτηση στην Ολομέλεια της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης του αντικομμουνιστικού μνημονίου της πολιτικής επιτροπής αποτελεί μια πρόκληση για την προοδευτική ελληνική, ιδιαίτερα δεν την κρητική, κοινωνία.

Στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία τα τελευταία 60 χρόνια, όπου πολλά δεινά και εγκλήματα έγιναν με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο.

Κανείς δεν μπορεί να ταυτίσει ιστορικά την ιδεολογία και αγωνιστική δράση των κομμουνιστών με τις θηριωδίες του ναζισμού και τη φασιστική ιδεολογία. Ούτε επιτρέπεται οποιαδήποτε σύνδεση και ταύτισή τους με την τρομοκρατία.

Τέτοιες ενέργειες δεν αποτελούν απλά μια άλλη προσπάθεια για ξαναγράψιμο της Ιστορίας με διαστρεβλώσεις και παραχαράξεις, αλλά μια βάναυση προσβολή των θυμάτων του ναζισμού και της ιστορικής μνήμης. Η Ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί και τη θέση της αντικειμενικής αλήθειας να πάρουν τα παραμύθια.

Οπως κάθε δημοκράτης και προοδευτικός άνθρωπος καταδικάζουμε ως απαράδεκτη αυτή την πρωτοβουλία, γιατί εκτός από την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που πρέπει να υπάρχει, γνωρίζουμε τους κομμουνιστές, την ιστορία τους, την ιδεολογία, τους καθημερινούς αγώνες και τη δράση τους, αφού βρισκόμαστε καθημερινά συνοδοιπόροι για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τέτοιες λογικές και ενέργειες είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των λαών και δε θα περάσουν στην κοινοβουλευτική Συνέλευση.

Καλούμε τους Ελληνες βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν και να καταψηφίσουν αυτό το αντιδραστικό μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ