Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Τη Δευτέρα 23 του Γενάρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση-διαδήλωση που οργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ενάντια στα αντικομμουνιστικά μέτρα και μνημόνια των ιμπεριαλιστών. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εργατικά συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και παράγοντες, με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους, καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας πως το αντικομμουνιστικό μνημόνιο στρέφεται ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται ή αμφισβητεί την κυριαρχία των ιμπεριαλιστών. Δηλώνουν πως είναι καθήκον όλων να πάρουν θέση και να στηρίξουν την προσπάθεια να μην περάσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης το κατάπτυστο κείμενο που έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των λαών.

Καθημερινά οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εξορμήσεις και ενημερώνουν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για το περιεχόμενο και το στόχο του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Καλούν σε παλλαϊκή συμμετοχή στη συγκέντρωση για να εκφραστεί παλλαϊκά και η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών μέτρων.

Σήμερα εξορμήσεις προγραμματίζονται να γίνουν: Στη ΔΕΗ στο τμήμα μετρητών και οργάνων, στο τμήμα υπόγειων δικτύων, στα υποκαταστήματα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και στη Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης. Επίσης, στον εμπορευματικό σταθμό του ΟΣΕ. Στον ΟΑΣΘ στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης και στα Σταθμαρχεία του Δυτικού Τομέα. Στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, του ΙΚΑ και των ΕΛΤΑ Χαριλάου. Στο εργοτάξιο του Δήμου Πυλαίας, στη λαϊκή αγορά του Βότση, στα καταστήματα της Κρήνης και του Φοίνικα και στα καταστήματα «Λαμπρόπουλος» και «Φωκάς» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της πλατιάς εξόρμησης όλου του λαού, προγραμματίζονται σήμερα να γίνουν και πικετοφορίες: Στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσουν από τα γραφεία των ΚΟ στις Συκιές και στην Πολίχνη. Στις 7 μ.μ. από Παπαναστασίου-Μαρτίου (Ε΄ Διαμέρισμα) και από την Αγία Βαρβάρα (Δ΄ Διαμέρισμα). Επίσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ