Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δυναμική απάντηση

Με μια δυναμική και μαχητική συγκέντρωση στην πόλη του Ηρακλείου, χτες το απόγευμα, απάντησαν οι κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, απλοί εργαζόμενοι και προοδευτικοί άνθρωποι, στη νέα λυσσαλέα επίθεση του ιμπεριαλισμού, στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Τη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία των Λιονταριών, οργάνωσε η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια τη Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της η Βέρα Νικολαΐδου τόνισε ότι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη, προανάκρουσμα μιας νέας έξαρσης της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού κατά των λαών, νέων σκληρών και αντεργατικών μέτρων, νέων πολέμων. Είναι ένα κείμενο, όπως πρόσθεσε ακολούθως, που επιστρατεύεται στην εξυπηρέτηση πολιτικών στόχων που χαρακτηρίζεται όμως, όπως σημείωσε, από αδυναμία, επιχειρημάτων στήριξής του και, γι' αυτό, καταφεύγει στη χάλκευση της ιστορίας για να αναζητήσει θεμέλια στις προβαλλόμενες θέσεις του.

Αμέσως μετά την ομιλία οι συγκεντρωμένοι με πανό και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως, «Στο μνημόνιό σας δεν πειθαρχούμε, στον ιμπεριαλισμό με αγώνες απαντούμε», πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη, πάλι, την πλατεία των Λιονταριών. Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στους νέους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ