Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

ΔΑΣΟΣ; ΠΟΙΟ ΔΑΣΟΣ; «Για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος εισηγείται τις σχετικές αλλαγές που ανακοίνωσε προχθές ο πρωθυπουργός, πρέπει να σταματήσει να ισχύει το αξίωμα "άπαξ δάσος, πάντα δάσος" στον καθορισμό της έννοιας του δάσους. Αξίωμα το οποίο υιοθετεί το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και η δασική υπηρεσία η οποία στηρίζεται σε αεροφωτογραφίες του 1945 για τον καθορισμό των δασικών εκτάσεων» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΘΕΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ: «Πρώτο ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει η διαδικασία διαλόγου για την αναθεώρηση. Αυτό θα πρέπει πρωτίστως να συζητηθεί και να συμφωνηθεί, μια διαδικασία στην οποία θα έχει ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή η κοινή γνώμη. Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την καλύτερη λειτουργία των θεσμών προς όφελος του πολίτη. Δεν έχει στόχο να "βολευτούν" τα κόμματα και να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές ή όποιες άλλες επιδιώξεις συμφερόντων» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΚΑΙ ΘΕΜΑ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ»: «Δεν είναι φυσικά ούτε η πρώτη ούτε ίσως και η τελευταία που μιλά για ρετιρέ. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει εργαζόμενους ενάντια σε μια άλλη κατηγορία εργαζόμενων μόνο και μόνο για να πει ότι αμείβονται "πλουσιοπάροχα" (...) είναι ανάγκη σε όλο τον δημόσιο τομέα να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνιστικότητας. Αυτό όμως προϋποθέτει μεταρρυθμιστικό σχέδιο και εκσυγχρονιστική νοοτροπία» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΣΠΑΤΑΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΤΩΧΟΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ: «Οι αυξήσεις στις ΔΕΚΟ που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο δε θα ξεπεράσουν τις αυξήσεις που θα καθορίζονται από την εισοδηματική πολιτική (...) με την απόφαση αυτή περιορίζεται η σπατάλη και ασφαλώς ικανοποιείται το κοινό αίσθημα. Ανάλογη απόφαση άλλωστε θα ελάμβανε κάθε υπερχρεωμένη ιδιωτική επιχείρηση (...) η κυβέρνηση κινείται σωστά (...) Για να επιτευχθεί εκτός από την εξυγίανση και η ανάπτυξη των ΔΕΚΟ είναι απαραίτητη προϋπόθεση η προσέλκυση ικανών μάνατζερ, που δύσκολα όμως θα αναλάβουν μία υπεύθυνη θέση χωρίς σοβαρό οικονομικό κίνητρο. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να επανεξετάσει το ζήτημα των μισθών των στελεχών των ζημιογόνων επιχειρήσεων» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ