Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η δύναμη του ονόματος

1. Ακόμα μία φορά ο Κομμουνισμός βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θύελλας που, ενώ έχει όλα τα χαρακτηριστικά της παραφροσύνης, σχηματίζει μέσα της ένα σχέδιο κατεξοχήν πολιτικό. Οι εμπνευστές του σχεδίου φιλοδοξούν να το θέσουν άμεσα σε λειτουργία.

2. Οι τεχνικοί της εξουσίας στην Ευρώπη έπαιξαν με το όνομα του Κομμουνισμού μ' έναν τρόπο που αγγίζει τα όρια της μαγγανείας. Ταύτισαν τον Κομμουνισμό με το Γ' Ράιχ, αντιτιθέμενοι κατ' ουσίαν στους νεκρούς του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, που έπεσαν αγωνιζόμενοι κατά του ναζισμού. Για να μπορούν σήμερα οι γεννήτορες του αντικομμουνιστικού μνημονίου να σφετερίζονται το ξέπλυμα που αποκαλούν Ευρώπη και να το στρέφουν εναντίον των νεκρών αγωνιστών.

3. Πρόκειται για πολιτικούς της προπαγάνδας που ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία. Αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή της συγκομιδής μιας συστηματικής, χρόνιας συκοφάντησης του Κομμουνισμού. Ενα μωσαϊκό από απίστευτα ανθρωπάκια συμφύρονται μαζί με οπορτουνιστές, συγγραφείς τύπου Κόκκινης Βίβλου και πράκτορες παντός καιρού.

4. Τι τους εξαγριώνει πραγματικά; Η δύναμη του ονόματος που βρίσκεται όρθια όχι μόνο μέσα στη ζωή αλλά και στα όνειρά τους. η δύναμη του ονόματος που, παρ' όλα τα χτυπήματα, συνήθως κάτω από τη μέση, συνεχίζει δίχως να την αγγίζει τίποτε. Η δύναμη του ονόματός σου, σύντροφε.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ