Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΜΙΡΟΝΟΦ
Ο ιμπεριαλισμός εγκυμονεί το φασισμό, αλλά δε θα περάσει!

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό των συνειδητοποιημένων εργαζομένων της Ρωσίας, όλων των αγωνιζόμενων κομμουνιστών της Ρωσίας, μετέφερε στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση ο Αλεξάντρ Μιρόνοφ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ) και Α΄ Γραμματέας της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Ρωσίας. Ο ομιλητής, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ) θεωρεί τις συνεχιζόμενες αντικομμουνιστικές επιθέσεις της Πολιτικής Επιτροπής (ΠΕ) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης (ΚΣΕ), ως εκδηλώσεις στοιχείων ενός αναγεννημένου πραγματικού φασισμού.

Εχουμε να κάνουμε με μια φασιστική εκδήλωση. Ολες οι προσπάθειες αυτών των κυρίων, που αυτοαποκαλούνται υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου και αγωνιστές, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και οι οποίοι προσπαθούν να αποδώσουν στους κομμουνιστές κάποια εκ φύσεως τάση για εκτελέσεις, δικτατορικά μέτρα κι εγκλήματα κατά της προσωπικότητας και διάφορα άλλα τερατουργήματα, δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια να μεταφέρουν την ευθύνη από το άρρωστο κεφάλι στο υγιές. Κι αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, ο φασισμός είναι ιδεολογία και μορφή ύπαρξης του καπιταλισμού. Ο φασισμός καλείται στην υπηρεσία του κεφαλαίου την εποχή του ιμπεριαλισμού, σε περιόδους κρίσεων, για τη σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος, που στηρίζεται στα ατομικο-ιδιοκτησιακά συμφέροντα».

Συνεχίζοντας ο ομιλητής, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Ρωσία, όπως τόνισε: «Σήμερα βλέπουμε ακόμη την αντικομμουνιστική απειλή και από τη μεριά της ρωσικής κυβέρνησης. Αν και οι εκπρόσωποι της Ρωσίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρώπης είναι ως τώρα τουλάχιστον τυπικά ενάντια στις αντικομμουνιστικές πρωτοβουλίες, την ίδια ώρα στο εσωτερικό της χώρας η ρωσική αστική τάξη όλο κι ευρύτερα χρησιμοποιεί κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους κομμουνιστές, προσπαθεί να επανεξετάσει τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη χώρα μας με κάθε επισημότητα καταργήθηκε η 7η Νοέμβρη (η μέρα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης). Από τη Σημαία της Νίκης κατά του φασισμού, που αποτυπώνει το κατόρθωμα του σοβιετικού λαού στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, αφαίρεσαν το σφυροδρέπανο. Τους τελευταίους μήνες, οι κυβερνητικοί παράγοντες ξεκίνησαν νέες επιθέσεις ενάντια στον Λένιν, καλώντας στην απομάκρυνσή του από το Μαυσωλείο. Μάλιστα, ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως οι Σοβιετικοί στρατιώτες πολεμούσαν, επειδή τους καταπίεζαν, ενώ το Σύμφωνο μη επίθεσης ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και στη Γερμανία ήταν μια προσωπική υπόθεση των Στάλιν και Χίτλερ. Ουσιαστικά, η καπιταλιστική ηγεσία της χώρας μας έχει υλοποιήσει σ' ό,τι αφορά το λαός μας, πολλές από τις επιθυμίες του Χίτλερ.

Ηγούνται αυτού του κοπαδιού των Ρώσων κι Ευρωπαίων φαιών ρεβανσιστών οι φορείς των ιδεών της νέας παγκόσμιας τάξης, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές, η πρωτοπορία του διεθνούς κεφαλαίου. Αυτοί δεν μπορούν να συγχωρήσουν στους κομμουνιστές την εξολόθρευση των ιδεολογικών προγόνων τους, των φασιστών του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. Φοβούνται τη σημερινή άνοδο του κομμουνιστικού κινήματος».

«Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - κατέληξε - δηλώνει πως το παγκόσμιο σύστημα του ιμπεριαλισμού εγκυμονεί το φασισμό. Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων όλου του κόσμου να μην επιτρέψουμε να εμφανιστεί στο φως αυτό το τέρας. Οι κομμουνιστές θα είμαστε πρωτοπόροι σ' αυτόν τον αγώνα. Ο φασισμός δε θα περάσει!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη στάση του ΚΕΚΡ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία(2022-04-29 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αντικομμουνιστική υστερία(2010-04-13 00:00:00.0)
«Φιέστες» εξωραϊσμού σε αντικομμουνιστική ρότα(2009-09-02 00:00:00.0)
Συνεχίζει τη δράση του παρά την προσπάθεια απαγόρευσης(2007-08-10 00:00:00.0)
Οι αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν!(2007-08-03 00:00:00.0)
Σε ποιoν ανήκει το σφυροδρέπανο;(2007-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ