Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Λογοτέχνης - ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Χτυπούν κάθε τόσο. Σκορπίζουν το θάνατο. Δολοφόνησαν τον Περσικό Κόλπο.

«Το θαλασσοπούλι τυλιγμένο/ στων δολοφόνων το παχύρρευστο κατράμι,/ ετοιμοθάνατο πάσχιζε να σταθεί/ στον κοφτερό καμένο βράχο,/ καταπίνοντας θειάφι και πίσσα».

Εβδομήντα οχτώ μέρες και νύχτες δολοφονούσαν τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας.

«Στον ουρανό τ' αεροπλάνα/ φωτιά και θάνατο ξερνούσαν/ κι ο σουβλισμένος άνεμος/ εξαφάνιζε της ζωής τα χρώματα. Εξοντώνουν τους λαούς του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Σκορπίζουν παντού τη φτώχεια, την πείνα, τον τρόμο και τον θάνατο. Εγκλήματα διαρκείας εξαθλίωσης των λαών.

Αυτοί οι αρχιτρομοκράτες ιμπεριαλιστές του πλανήτη, ψυχροί δολοφόνοι και εισβολείς κατά ανεξάρτητων κρατών, έχουν το θράσος να μιλούν για τρομοκρατία. Να λανσάρονται σαν "αντιτρομοκράτες". Τολμούν να λένε ότι το λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα είναι συνώνυμο της τρομοκρατίας. Οι ιμπεριαλιστές της λεγόμενης ΕΕ πέραν ότι συμμετέχουν σε όλους τους εγκληματικούς πολέμους, υπέγραψαν πρόσφατα ένα επαίσχυντο κείμενο της CIA που φακελώνουν όλους τους κατοίκους της Ευρώπης. Επιβάλλουν τρομονόμους και χαφιεδοκάμερες για να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τα λαϊκά κινήματα.

Σήμερα το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Οι αμερικανικές πολιτικές θεωρίες περί του "τέλους της Ιστορίας" και του "τέλους των ιδεολογιών" δεν πείθουν κανένα.

Η ονομαζόμενη "παγκοσμιοποίηση" και "Νέα Τάξη" δείχνουν έναν ιμπεριαλισμό στην πιο σκληρή μορφή του, που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Σήμερα η παντοδυναμία του ιμπεριαλισμού μπαίνει σε αμφισβήτηση. Η παγκόσμια δικτατορία του κεφαλαίου καταρρέει.

Ενας φόβος χωρίς τελειωμό έχει κυριεύσει τους ιμπεριαλιστές.

Ο Τσε Γκεβάρα πλανάται πάνω από τον κόσμο.

Ο λαός της Κούβας με τον Φιντέλ Κάστρο κρατάει γερά.

Ο πλανητάρχης Μπους φοβάται.

Ο λαός της Βενεζουέλας με τον Τσάβες και ο λαός της Βολιβίας με τον Μοράλες βγαίνουν στην αντεπίθεση. Ολη σχεδόν η Λατινική Αμερική μοιάζει με ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Τρέμει σύγκορμος από φόβο ο Μπλερ μαζί με τους άλλους ιμπεριαλιστές της Ευρώπης.

Ο ιμπεριαλισμός φοβάται τους κομμουνιστές, γιατί είναι στις πρώτες γραμμές των λαϊκών αγώνων.

Φοβάται τους κομμουνιστές γιατί οργανώνουν τους λαϊκούς αγώνες. Τα κομμουνιστικά κόμματα με τους κομμουνιστές και τους λαούς που καταπιέζονται αποτελούν το "αντίπαλο δέος".

Αποκορύφωμα του φόβου του ιμπεριαλισμού είναι η σύνταξη και προώθηση από τους πλέον αντιδραστικούς και φασιστικούς κύκλους της ονομαζόμενης ΕΕ, του επαίσχυντου "αντικομμουνιστικού μνημονίου". Επιδιώκουν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, εξισώνοντας τους ναζιστές με τους κομμουνιστές. Τους εγκληματίες με τους αγωνιστές που δώσανε τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία των λαών. Γι' αυτό οι κομμουνιστές, αλλά και ο κάθε πατριώτης ο κάθε πραγματικός δημοκράτης, οι φλογεροί νεολαίοι, οι ηρωικοί γέροντες που έχουν μνήμες, οι γυναίκες, όλοι θα βρεθούμε στα Προπύλαια στις 19 Γενάρη, στην πρώτη δυναμική και αγωνιστική απάντηση στους νεοφασίστες εμπνευστές του "αντικομμουνιστικού μνημονίου".

Ολοι θα καταγγείλουμε το επαίσχυντο μνημόνιο και θα απαιτήσουμε την απόσυρσή του.

"Γροθιές σφιγμένες, υψωμένες/ φυτρωμένες στης ψυχής μας τα βάθη/ θα φτιάχνουν ημικύκλιο στον ορίζοντα/ μαζί με τις κόκκινες σημαίες,/ και τα πανό με τα συνθήματα/ που θα φέρουν οι εργάτες/ απ' τις φτωχικές συνοικίες του κόσμου".

Και θα ξεχειλίσουν οι πλατείες και οι λεωφόροι του μέλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ