Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Δεν ξεχνάμε, αντιστεκόμαστε

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ σε απόφαση του ΔΣ της τονίζει: «Η πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κάτι ξέρει για τους "μακρόπνοους στόχους" της κεφαλαιοκρατικής ΕΕ, όπως προδιαγράφονται στη συμφωνία του Μάαστριχτ και το Ευρωσύνταγμα και βιάζεται να τη "διευκολύνει", αφού μάλιστα το δεύτερο σκόνταψε». Και σημειώνει: «Οι γενιές των σημερινών συνταξιούχων μας, κομμουνιστές, δημοκράτες, απλοί πατριώτες, ζήσαμε στο πετσί μας τις θηριωδίες του ναζισμού κατά τη διάρκεια της Κατοχής της χώρας μας, αλλά και της "πολιτισμένης" Αγγλίας κατά και μετά την εμφύλια σύγκρουση που οι ίδιοι μεθόδευσαν και καθοδήγησαν μαζί με τις ΗΠΑ. Δικαιούμαστε να ανησυχούμε, να αντιδρούμε και να αντιστεκόμαστε για έναν πραγματικά ειρηνικό κόσμο, όπου θα κυριαρχεί η θέληση των λαών και όχι των στυγνών φονιάδων του ιμπεριαλισμού».

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Λέσβου, με απόφασή της, καλεί «να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στο κείμενο αυτό της ντροπής και να απαντήσουμε την απόσυρσή του» και τονίζει: «Παραπέρα στόχος του κειμένου αυτού είναι να τρομοκρατήσει τους λαούς, να ανακόψει τη συσπείρωσή τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό που σήμερα, με πολέμους (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν), με το χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων (κατάργηση του 8ωρου, απελευθέρωση ωραρίου, ακρίβεια, ανεργία, εισβολή πολυκαταστημάτων κ.ά.), προκειμένου να επιβάλει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Σήμερα σειρά έχουν οι κομμουνιστές κι αύριο όσοι άλλοι αντιστέκονται σε αυτή τη βαρβαρότητα».

Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι ιμπεριαλιστές μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης επιχειρούν με τον πιο χυδαίο τρόπο να βάλουν στο γύψο ό,τι πιο ριζοσπαστικό - αντικαπιταλιστικό κίνημα υπάρχει και αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Για να πετύχουν τα άνομα σχέδιά τους ξεκινούν από τα κομμουνιστικά κόμματα, τα οποία εξισώνουν με το φασισμό». Καταλήγοντας αναφέρει: «Τρομοκρατούν τους πάντες και τα πάντα, για να σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη που δεν είναι άλλη από το να πάρει η εργατική τάξη και ο λαός στα χέρια τους την εξουσία, για να σταματήσει η φτώχεια και η εξαθλίωση, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή ευημερία».

Την απόσυρση του αντικομμουνιστικού μνημονίου ζητά με απόφασή του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Κηπευτικός» Πρέβεζας, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το κατάπτυστο Μνημόνιο και να επιβάλουν την απόσυρσή του, κάθε δημοκράτη και πατριώτη να αντισταθεί.

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ) υπογραμμίζει: «Η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Δεν πρέπει να λησμονούμε τα ιστορικά διδάγματα του παρελθόντος. Οι προβοκάτσιες τύπου Ράιχσταγκ, οι αντικομμουνιστικοί νόμοι και οι διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος σκληρών, απάνθρωπων αντιλαϊκών πολιτικών, βάρβαρων πολέμων για την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών, σήμαναν την έλευση του φασισμού και άλλων αυταρχικών καθεστώτων».

Ανακοινώσεις επίσης εξέδωσαν: Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ