Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, «για τις μαζικές προσαγωγές μεταναστών, τις απαγωγές μεταναστών και το όργιο "ελέγχων", συλλήψεων και ανακρίσεων, για τις οποίες υπερηφανεύτηκε χτες (σ.σ. προχτές) στη Βουλή». Επίσης, η Γραμματεία Αθήνας καταδικάζει τις συμφωνίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ, «οι οποίες αφορούν στη δράση αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».

«Οι διώξεις και τα μέτρα απέναντι στους μετανάστες είναι θέμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφού, όταν χτυπούν τους μετανάστες, χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα όλου του λαού», σημειώνει το ΠΑΜΕ και απαιτεί να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των μεταναστών.

Καλεί το λαό με την πάλη του να καταδικάσει τις μυστικές συμφωνίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τα αντιδραστικά μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ. Να δυναμώσει την πάλη του, για να καταργηθούν οι αντιδημοκρατικοί νόμοι και οι μυστικές συμφωνίες που καταπατούν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, παρεμποδίζουν τους αγώνες. «Αυτή θα είναι και η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που θίγεται από τα αντιδημοκρατικά μέτρα», τονίζει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας παράλληλα την αναγκαιότητα «τα συνδικάτα να αναπτύξουν την πάλη τους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους μετανάστες».

Σ' αυτό το πλαίσιο, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους μετανάστες «να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα και να παλέψουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, για να καταργηθούν οι αντιδραστικοί και αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ