Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο λαός δεν αλλάζει την Ιστορία του

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην απόφαση, «το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου έχοντας πλήρη επίγνωση των αντιλαϊκών συνεπειών ενός τέτοιου μνημονίου, εναντιώνεται κατηγορηματικά σ' αυτό και καλεί τους Ελληνες βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουν έμπρακτα το απαράδεκτο μνημόνιο και να επιβάλλουν την άμεση απόσυρσή του». Και επισημαίνει: «Το Χαϊδάρι, έχει γνωρίσει πολύ καλά τα εγκλήματα του φασισμού αλλά και τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αφού στον ιερό χώρο του Στρατοπέδου, μαρτύρησαν χιλιάδες πατριώτες, ανάμεσα στους οποίους ξεχωριστή θέση κατέχουν οι 200 κομμουνιστές, που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944».

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η Ιστορία έχει δείξει ότι όταν προβάλλεται το αντικομμουνιστικό σκιάχτρο, ετοιμάζονται δεινά για τους εργαζόμενους και ότι όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιδραστικές εκτροπές ξεκινούν στο όνομα της κομμουνιστικής απειλής και έχουν τελικό επιστέγασμα δικτατορίες, χούντες και πολέμους». Και καταλήγει: «Ο Δήμος Χαλκιδέων έχοντας πλήρη επίγνωση των αντιλαϊκών συνεπειών ενός τέτοιου μνημονίου εναντιώνεται κατηγορηματικά σ' αυτό, ζητάει την άμεση απόσυρσή του και σε κάθε περίπτωση θα πρωτοστατήσει σε αγώνες για να μην περάσει μια τέτοια κοινωνική ανωμαλία».

Την απόσυρση του αντικομμουνιστικού μνημονίου ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται ως «άκρως επικίνδυνη» η απόφαση που πήρε η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να εγκρίνει κατά πλειοψηφία και να παραπέμψει για ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που φέρει τον τίτλο «για την αναγκαιότητα διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων».

To Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, καταδικάζει με ομόφωνη απόφασή του το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και τονίζει: «Οι κατά καιρούς αντικομμουνιστικοί νόμοι και διώξεις περιέλαβαν σταδιακά κάθε δημοκράτη, κάθε πατριώτη. Προετοίμασαν το έδαφος για σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, βάρβαρους πολέμους, την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών. Οδήγησαν στη συρρίκνωση των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών των λαών. Ανάλογες επιδιώξεις φαίνεται να υπάρχουν και σήμερα στη λογική της εμπέδωσης της αμερικανόπνευστης "νέας τάξης πραγμάτων"».

Ο Δήμος Λάμπης Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η ιδεολογική ταύτιση του Κομμουνισμού με το φασισμό που επιχειρείται, αποτελεί προσβολή της Ιστορίας και των αγώνων που έγιναν από πολλές γενιές αγωνιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εδραίωσης της δημοκρατίας. Η ενέργεια των Σουηδών βουλευτών είναι άκρως απαράδεκτη. Δυστυχώς πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβεται η Ακροδεξιά, που προσπαθεί να αλλάξει την ευρωπαϊκή Ιστορία. Πρέπει να αποτραπεί ως απαράδεκτη η συζήτηση του αντικομμουνιστικού μνημονίου στην ολομέλεια του Συμβουλίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο(2006-04-21 00:00:00.0)
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο(2006-02-22 00:00:00.0)
«Δούρειος Ιππος» για τη δημοκρατία συνολικά(2006-02-09 00:00:00.0)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ(2006-01-24 00:00:00.0)
ΣΤΑΘΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΗΣ(2006-01-20 00:00:00.0)
Προμηνύει δεινά για τους εργαζόμενους(2006-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ