Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να ανακληθεί τώρα

Συναντήσεις της ΚΟΘ με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την απόρριψη του αντικομμουνιστικού μνημονίου υποστήριξαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κώστας Βελέντζας, και ο αντιπρύτανης, Ηλίας Κουσκουβέλης, καθώς και ο γενικός διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Σπύρος Κουζινόπουλος κατά τις συναντήσεις, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Χρήστο Κόφφα μέλος της ΚΕ και τον Κώστα Αβραμόπουλο μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Το μέλος του ΠΓ ενημέρωσε για το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη δράση του Κόμματος, η οποία στοχεύει στην απόρριψη του μνημονίου. Υπογράμμισε ότι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο κηρύσσει επί της ουσίας τη δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας και πρόσθεσε πως η δίωξη των κομμουνιστών είναι «η κορυφή του παγόβουνου».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Κώστας Βελέντζας σημείωσε σχετικά: «Οσοι υιοθετήσουν αυτό το κείμενο θα έχουν κάνει ένα μεγάλο ολίσθημα». «Θεωρώ» πρόσθεσε «ότι είναι ύπουλο και πονηρό. Επιδιώκει να βάλει σε περιορισμούς την κομμουνιστική ιδεολογία και να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να οραματίζονται ένα διαφορετικό σύστημα. Εξισώνει την κομμουνιστική ιδεολογία με το φασισμό αλλά και καταλογίζει στους κομμουνιστές πρακτικές, που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύω ότι κάθε θεσμικό όργανο πρέπει να αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο θεωρεί πρόσφορο. Το Πανεπιστήμιο από την πλευρά του οφείλει να υπερασπιστεί και να προστατέψει τη διαφορετικότητα».

«Το κείμενο αυτό δείχνει ρεβανσισμό» πρόσθεσε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού αναπληρωτής καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης, σημειώνοντας ότι προσυπογράφει τα παραπάνω.

Επίσης, κατά την επίσκεψη του Κόμματος στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σπύρος Κουζινόπουλος είπε ότι ο «μεσαίωνας», που επικρατεί στη λογική των συντακτών του κειμένου δεν πρέπει να υιοθετηθεί από τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ