Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να μην εκχωρηθούν σε ιδιώτες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες η παράταξη «Θεσσαλονίκη - Τώρα» κατά την οποία ο επικεφαλής της, Αγάπιος Σαχίνης, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Τώρα» θα αγωνιστεί ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκχώρησης για εκμετάλλευση στους ιδιώτες των χώρων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Οπως δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος, Αγάπιος Σαχίνης, «τα συμφέροντα αυτής της πόλης και του λαού της θα τα υπερασπιστούμε απέναντι σ' όσους επιχειρούν να ξεπουλήσουν τα πάντα».

«Η ΔΕΘ ΑΕ και η κυβέρνηση, τόνισε, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, ώστε με την εφαρμογή των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα να παραδώσουν για εκμετάλλευση στους ιδιώτες τη δημόσια περιουσία, ακόμα και περιοχές στο κέντρο της πόλης, όπως αυτή της ΔΕΘ. Ο αέρας "ανανέωσης και εκσυγχρονισμού" και η οικονομική "ανάπτυξη" της πόλης που μας υπόσχεται η ΔΕΘ ΑΕ, είναι το φύλλο συκής για την εκχώρηση και εκμετάλλευση από το μεγάλο κεφάλαιο - για μια ζωή - των χώρων της ΔΕΘ.

Για τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης επιφυλάσσουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την τσιμεντοποίηση και του τελευταίου ελεύθερου χώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανάσα για τους κατοίκους της πόλης, καθώς και την επιβάρυνση του κόστους για την εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας των "επενδυτών"».

Ο Αγ. Σαχίνης παρουσιάζοντας τις προτάσεις της δημοτικής παράταξης, πρότεινε να γίνει αξιοποίηση των χώρων του Γ΄ Σώματος Στρατού, και μεταφορά της ΔΕΘ σε κατάλληλο χώρο εκτός του κέντρου της πόλης. Ο ελεύθερος χώρος που θα υπάρξει μετά τη μεταφορά της ΔΕΘ και την απομάκρυνση του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου μαζί με τους υπάρχοντες ελεύθερους χώρους στην περιοχή, μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός τεράστιου, ενιαίου πάρκου πρασίνου και πολιτισμού με πολλαπλές δράσεις για τη νεολαία, τους ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού και της τρίτης ηλικίας.

Πρόσθεσε ότι η παράταξη θα αγωνιστεί για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου από το κέντρο της πόλης, καθώς και τον χωροταξικό σχεδιασμό, σ' ολόκληρο το δήμο και το νομό που θα καθορίζει τις χρήσεις γης ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες.

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Δρούτσας, αφού αναφέρθηκε στην τεράστια έλλειψη πρασίνου στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι εξυπηρέτηση των πολιτών δε συμβιβάζεται με εξυπηρέτηση του κέρδους.

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Χρ. Γιαταγάνα ανέφερε ότι όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ανάστατο μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΔΣ της ΔΕΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ούγια γράφει ΠΑΣΟΚ...(2005-07-09 00:00:00.0)
Να σώσουμε τους ελεύθερους χώρους(2004-10-21 00:00:00.0)
Κατηγορηματικό ΟΧΙ στη στέγαση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου(2003-10-31 00:00:00.0)
Μετατρέπεται σε πόλη παροχής υπηρεσιών(2003-07-02 00:00:00.0)
Στη ΔΕΗ περιόδευσε ο Αγ. Σαχίνης(2002-06-29 00:00:00.0)
Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΘ(2000-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ