Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΝΤΑΙ οι στοιχειώδεις ελευθερίες

Είναι η ώρα της ευθύνης και του αγώνα, τόνισαν οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», δημοσιοποιώντας χτες τον «Οδηγό ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία»

Το ήδη συγκροτημένο αντιδραστικό πλέγμα νόμων, συμφωνιών, πρωτοκόλλων και μηχανισμών, που στραγγαλίζει τις στοιχειώδεις ελευθερίες, και την προετοιμασία μιας νέας δέσμης αντιδραστικότερων μέτρων, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», παρουσιάζοντας τον «Οδηγό του πολίτη ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία».

Τόσο ο κεντρικός εισηγητής, Δημ. Καλτσώνης, δρ Νομικής, όσο και οι άλλοι ομιλητές, ο πρώην υπουργός Γ. Α. Μαγκάκης και ο δικηγόρος Αγγ. Βρεττός, στιγμάτισαν το προωθούμενο για ψήφιση αντικομμουνιστικό μνημόνιο, το πογκρόμ διώξεων σε βάρος χιλιάδων αλλοδαπών, που έγινε κατόπιν εντολής της Βρετανίας, τις απαγωγές και ανακρίσεις των μεταναστών από το Πακιστάν.

Εχει σημάνει ώρα ευθύνης, τόνισε ο κεντρικός εισηγητής. Για όλους, για κάθε δημοκράτη, για κάθε πατριώτη, για κάθε άνθρωπο καλής θέλησης. Πρώτα απ' όλα για τα εργατικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, τις επιστημονικές ενώσεις. Σημαίνει η ώρα του αγώνα.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ