Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΙΛΙΟΥ
Συσπείρωση για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων

Τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης της παρουσίασε προχτές η δημοτική παράταξη

Μήνυμα συσπείρωσης του λαού του Ιλίου, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα του τόπου και γενικότερα των εργαζομένων, έστειλε προχτές η παράταξη «Συνεργασία Αλλαγής», κατά τον δημόσιο απολογισμό και προγραμματισμό της δράσης της.

Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτά ακριβώς τα προβλήματα που εντείνονται από τη διαχειριστική λογική της διοίκησης του δήμου, υπό τον δήμαρχο Β. Κουκουβίνο, οι τρεις παρατάξεις που συναποτελούν τη «Συνεργασία Αλλαγής» («Δημοκρατική Ενότητα», «Δημοτική Ενότητα» και «Δημοτική Παρέμβαση»), κατέθεσαν τη βούλησή τους για νικηφόρο αγώνα στις επικείμενες εκλογές, όχι για να καταγραφούν ως η ισχυρότερη δύναμη στο δήμο, αλλά για να παλέψουν από καλύτερες θέσεις το στόχο στον οποίο έχουν ταχθεί, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού.

Με κεντρικό το σύνθημα «Συνεχίζουμε διεκδικητικά - αγωνιστικά, με το λαό για το λαό» και παρουσία εκπροσώπων από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σύλλογο Εμπόρων, το Σύλλογο Γυναικών και την ΠΕΑΕΑ της περιοχής, η προχτεσινή εκδήλωση ήταν η πρώτη μιας σειράς αγωνιστικών δράσεων που έγιναν και θα συνεχιστούν.

Αυτό επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Σεξ Φορμ», Ευγενία Ανανιάδου, αντιπροσωπεία των οποίων παραβρέθηκε στην εκδήλωση, η οποία στάθηκε στη συμπαράσταση της «Συνεργασίας Αλλαγής» στον πολύμηνο αγώνα τους, σε αντίθεση με την προκλητική στάση της διοίκησης του δήμου, που τις προέτρεπε να μπουν στο εργοστάσιο και να δουλέψουν ή να ακολουθήσουν διάφορα προγράμματα ανεργίας που εφαρμόζει.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο επικεφαλής της «Συνεργασίας Αλλαγής» και της «Δημοκρατικής Ενότητας», Ν. Τριανταφύλλου, σημείωσε τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών, για να ξεκαθαρίσει ότι η επόμενη Δημοτική Αρχή θα λειτουργήσει είτε στην κατεύθυνση στήριξης του λαϊκού κινήματος, είτε στην κατεύθυνση εφαρμογής των κυβερνητικών αντιλαϊκών αποφάσεων και στήριξης του συστήματος. Ο ίδιος κατέθεσε τη θέση της παράταξης, πως «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη δουλιά και τον τόπο κατοικίας τους είναι ζητήματα που πρέπει να ενδιαφέρουν μια Δημοτική Αρχή, η οποία δε θέλει απλά να τα διαχειριστεί». Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε, «όταν, στο παρελθόν, δήμοι στηρίχτηκαν στους δημότες και διεκδίκησαν μαζί τους έργα και λύσεις, είχαν αποτέλεσμα στη δράση τους».

Από την πλευρά του, ο Κ. Χριστόπουλος από τη «Δημοτική Ενότητα» αναφέρθηκε στο τρίπτυχο στο οποίο στηρίχτηκε η «Συνεργασία Αλλαγής» όταν το 2002 διεκδίκησε την ψήφο του ιλιώτικου λαού, με το οποίο και συνεχίζει: Λαϊκή συμμετοχή, κοινωνικό έλεγχο και δημοκρατικό προγραμματισμό. Ο ίδιος, κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης της παράταξης, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: Προτείναμε τη συγκρότηση και επαναλειτουργία των συνοικιακών συμβουλίων. Διεκδικήσαμε την απλή αναλογική και τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του δήμου. Ζητήσαμε ανταποδοτικά τέλη με κοινωνικά κριτήρια.

Στη βασική διαφορά της «Συνεργασίας Αλλαγής» με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δήμου, αναφέρθηκε ο Γ. Μπεζαΐτης από τη «Δημοτική Παρέμβαση», σημειώνοντας πως «εμείς ενδιαφερόμαστε για ένα δήμο - εργαλείο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Αναφερόμενος στη συμπαράταξη που ξεκίνησε το 2002, σημείωσε ότι αποτελεί «μια ενωμένη προσπάθεια που έρχεται για να αλλάξει τα πράγματα στο Ιλιον», συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να διεκδικήσουμε αυτά που λέμε, γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις ούτε στο δικομματισμό ούτε σε επιχειρηματίες».

Στις ευθύνες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε η Καλομοίρα Ζορμπά - Παπαθανασίου, δημοτική σύμβουλος της «Συνεργασίας Αλλαγής». Η ίδια κάλεσε σε συντονισμό με τους μαζικούς φορείς της περιοχής απέναντι στις δυνάμεις που προωθούν αντεργατικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ